Exclusieve kijk achter de schermen van de vernieuwde Holland Boulevard op Schiphol

De nieuwe Holland Boulevard op de luchthaven Schiphol werd officieel geopend. Deze Boulevard is een gebied waar veel te beleven is op het gebied van kunst en cultuur en waar ook ruimte is voor ontspanning. Diverse unieke schilderijen uit de Gouden Eeuw zijn te bezichtigen in het Rijksmuseum. Daarnaast hebben hedendaagse kunstenaars de Holland Boulevard verrijkt met hun ontwerpen; een abstract geweven kleed van 26 meter lang en een tweetal reusachtige knuffelbeesten!

Het verhaal Holland Boulevard: Een luchthaven kan een hectische omgeving zijn en daarom is de Holland Boulevard een huiselijke zone voor ontspanning en “snoozing”. Het landschap is maar liefst 5.000 m² groot en bestaat uit verschillende kamers. Elke kamer krijgt een ander karakter en eigen ambiance binnen het Hollandse landschap.

Rijksmuseum op Schiphol : Uniek op Schiphol is de dependance van het wereldberoemde Rijksmuseum in Amsterdam. 14 Jaar geleden werd `s werelds eerste kunstmuseum op een vliegveld geopend. Miljoenen reizigers kunnen op deze manier tijdens hun korte verblijf op de luchthaven genieten van echte kunst op zeer hoog niveau. Het icoon van de ruimte is het glazen paviljoen waar een mooie selectie werk van het Rijksmuseum komt te hangen. Een deel van de collectie is permanent en een aantal werken zullen wisselen.

NEMO Science museum : Bij NEMO kunnen bezoekers, van jong tot oud, wetenschappelijke kennis ervaren. Het grootste science museum van Nederland bevindt zich in hartje Amsterdam. NEMO Schiphol is een stuk kleiner, maar net zo leuk. Hier staan verschillende interactieve opstellingen die steeds een ander aspect van wetenschap en technologie laten zien. Op een speelse manier word je steeds een stukje wijzer.

Airport Library : Naast een mooie collectie boeken is er een ruimte voor exposities rondom een wisselend thema. Op interactieve wijze zal het culturele aanbod van Nederland zichtbaar zijn. Verschillende vrijwilligers zorgen dat de bibliotheek er netjes uit ziet en zullen passagiers informatie geven over de thema’s en collectie. Daarnaast is er een Free little library aanwezig waar passagiers boeken kunnen achterlaten en/of meenemen.

Gezellige kunst: De werken PETS (Cat and Dog) van Florentijn Hofman wekken een gevoel van geborgenheid op aangezien de kat en de hond wereldwijd de meest bekende huisdieren zijn. Ze zijn gemaakt van hoogpolig tapijt met lange haren voor een hoog knuffelgehalte. Je vindt er ook het wandtapijt van Samira Boon ism het Textielmuseum Tilburg. Dit verwijst naar een typisch Hollands polderlandschap opgebouwd uit verschillende lagen en kleuren. www.schiphol.nl

Reacties zijn gesloten