Menu Lady Chef: langoustine

Menu Lady Chef: Recept: langoustine / rougail van zwarte pensen

 

Als tussengerecht toont Laure de culinaire rijkdom van het droomeiland Mauritius.

Voor 4 personen

Ingrediënten: 4 langoustines, 12 cannelloni, 300 gr zwarte pens, 1 kg tomaten, 2 uien, fijngehakt, 1 teentje look, Zout, piment d’Espelette, Koriander, 4 gekonfijte tomaten

Werkwijze

– Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vlees in kleine stukjes.

– Stoof de fijngehakte uien en look op een zacht vuur, voeg de tomaten toe en laat 30 minuten stoven met een deksel erop.

– Snijd de zwarte pensen in kleine stukjes en voeg toe, kruid en werk af met koriander.

– Kook de 4 cannelloni in gezouten water. Vul ze daarna met de rougail van tomaten (mengsel van tomaat en zwarte pens).

– Bak de langoustines 4 minuten in een stoomoven op 90°C.

– Serveer en versier met de gekonfijte tomaten.