Topchef Hedeki Matsuhisa opent Japans-Mediterraans restaurat “K” op Kanaal-site in Wijnegem

Eerste zomertransfer in Belgische gastronomie! Van Tokyo via Barcelona naar Wijnegem : de Japanse topchef chef Hideki Matsuhisa die in Barcelona de gerenommeerde restaurants Koy Shunka en Shunka uitbaat, opent op 6 juni een nieuw restaurant en concept in Wijnegem. Het restaurant komt er onder impuls van Dick Vervoordt, ontwikkelaar van de site Kanaal, in samenwerking met horeca-ondernemer Vinko Pepa. Vinko was reeds klant bij Shunka sinds 2002, en doorheen de jaren groeide een vriendschap met de chef. Deze vriendschap bracht Hideki Matsuhisa naar Antwerpen en zo ontstond het idee om Restaurant K te starten en zijn chef Roberto Vicente, die met hem in Koy Shunka werkte, vanuit Barcelona naar Antwerpen te sturen.

Vervoordt en Vervoordt

Ongedwongen, gezellig met zicht op het water en een groot terras aan de patio-kant waar er kan getafeld worden tussen de enorme struiken : ‘K’ beantwoordt precies aan alles wat Dick Vervoordt voor ogen had om Kanaal te voorzien van een eigentijdse bistro.

Vader Axel en moeder May Vervoordt gaven eveneens een eigen toets aan het verhaal. Samen zorgden zij voor de inrichting van de zaak: May koos hierbij voor natuurlijke materialen en warme, aardse kleuren en Axel tekende tafels en banken uit en koos een hele reeks tekeningen uit waaronder van de Japanse kunstenaar Sadaharu Horio die voor een artistieke sfeer zorgen.

Japans-Mediterraans

Bij ‘K’ wordt resoluut gekozen voor eenvoud en kwaliteit. De nadruk ligt op verse producten, vooral vis, maar ook enkele vleesgerechten. En wie van de Japanse keuken houdt mét een Mediterraans toetsje, komt hier zeker aan zijn trekken : Een pure keuken geïnspireerd op de Japanse gastronomie met sushi en sashimi maar met een Mediterraanse twist.

De bistro zal een ongedwongen, relaxte ambiance uitstralen, waarbij foodies aan hun trekken zullen komen, maar waar ook gezinnen met jonge kinderen welkom zijn. De meeste gerechten zullen geshared kunnen worden, zoals ze dat in Japanse en Spaanse restaurants gewend zijn. In de lounge/bar worden lekkere, verzorgde cocktails geschonken. ‘K’ is dan ook een ideale locatie voor een drink vooraf of after-dinner.

Dick Vervoordt:  “Het was altijd onze bedoeling om hier te Kanaal een levendig restaurant te creëren waarbij mensen kunnen genieten van gezond, lekker en vers eten in een gezellig kader. Niet te stijf, maar met kleine tafeltjes waar een aangename buzz heerst. Je zal er terecht kunnen voor een kleine hap, maar ook voor langer tafelen in gezelschap van vrienden met een lekkere cocktail vooraf.  Het zal de site een extra vibe geven.”

Vinko Pepa: “We zijn bijzonder fier dat we deze fantastische chef hebben kunnen aantrekken om nauw mee samen te werken.  Zijn restaurants in Barcelona zijn ware publiekstrekkers en we mogen hopen dat zijn lichte, verse keuken ook hier zal aanslaan.”

Vanaf 6 juni open voor het publiek. Het restaurant zal geopend zijn van woensdag tot en met zondag, voor lunch- en diner. Reserveren kan via: www.k-restaurant.be

Restaurant K – Stokerijstraat 21 – 2110 Wijnegem94_k-interior-2

Hideki  Matsuhisa,  geboren  in  Toyota  (Japan)  in  1972,  leert  al  op  jonge  leeftijd  de  kunst  van  de  Japanse  keuken  in  het  restaurant  van  z’n  vader  en  nadien  in  verschillende  zaken  in  Tokyo.  In  1997  belandt  hij  in  Barcelona  en  besluit  hij  de  aroma’s  van  zijn  thuisland  te  verenigen  met  de  lokale  keuken.  Met  deze  signatuur  schopt  hij  het  tot  hoofd-chef  en  mede-eigenaar  van  het  restaurant  Shunka  (seizoensgebonden  smaak),  een  typische  Japanse  bistro  in  het  hart  van  de  gotische  wijk.  In  2008  opent  hij  een  verfijndere  versie  van  het  concept,  Koy  Shunka  (intense  seizoensgebonden  smaak);  dat  ook  bekroond  wordt  met  z’n  eerste  Michelin  ster  in  2013.  De  betekenis  van  de  naam  reflecteert  de  filosofie  die  het  restaurant  en  de  chef  uitdragen;  Matsuhisa  focust  zich  op  een  Japans-Mediterraanse  fusion  keuken  en  gebruikt  enkel  kwaliteitsvolle  ingrediënten.

Hideki  Matsuhisa  leent  zijn  signatuur  ook  sinds  2014  aan  het  Japanse  gastronomische  restaurant  van  het  Sport  Hotel  Hermitage  &  Spa  in  Andorra;  een  jaar  later  opent  hij  Kak  Koy,  een  Japanse  brasserie  in  Barcelona.

Vinko  Pepa  was  reeds  klant  bij  Shunka  sinds  2002,  en  doorheen  de  jaren  groeide  een  vriendschap.    Deze  bracht  Hideki  Matsuhisa  naar  Antwerpen  en  zo  ontstond  het  idee  om  Restaurant  K  te  starten  en  zijn  chef  Roberto  Vicente  (6  september  1986), die  met  hem  in  Koy  Shunka  werkte,  vanuit  Barcelona  naar  Antwerpen  te  sturen. Roberto  deed  zijn  ervaring  op  in  verschillende  restaurants:  Martin  Berasategui  (3*),  Azurmendi  (3*),  Commerç24  (1*),  Zaranda  (1*)  en  tenslotte  Koy  Shunka  bij  Hideki  Matsuhisa.    Hideki  heeft  het  volste  vertrouwen  in  Roberto  om  de  keuken  van  restaurant  K  te  leiden.

 

Reacties zijn gesloten