Zeeuwse mosselen

De Nederlandse productiegebieden voor de Zeeuwse mossel liggen voor 60 procent in de Waddenzee en voor 40 procent in de Oosterschelde. De mossel doet er ongeveer twee jaar over om consumptierijp te worden. De 88 mosselkwekers brengen de mosselen dan naar de Nederlandse Mosselveiling in het Zeeuwse Yerseke. Hierna spoelen de mosselen zandvrij op de verwaterpercelen (natte pakhuizen) in de Oosterschelde en vervolgens gaan ze naar een van de Zeeuwse mosselbedrijven, waar de mosselen verder worden verwerkt en verpakt.

dsc_7811

 

 

 

 

De Zeeuwse mossel – het iconische product van Zeeland – vindt zijn grootste schare liefhebbers in België. Zij nemen 65 procent van de totale afzet voor hun rekening. Het eten van mosselen zit verankerd in de Belgische eetcultuur. Mosselen worden gezien als een nationaal product. Frankrijk en Duitsland staan op plaats 2 en 3 van de afzet. In Nederland is de consumptie van mosselen groeiend. De piek ligt later in het seizoen rond september.

www.mosselen.nl

 

 

Reacties zijn gesloten