12 nieuwe Boshoeves zijn klaar

Vakantiepark Efteling Bosrijk breidt uit met 144 bedden

De 12 nieuwe groepsaccommodaties, zogenaamde Boshoeves, van Vakantiepark Efteling Bosrijk zijn opgeleverd. Het gaat om 144 extra bedden, verdeeld over 12 hoeves die per twee verdeeld staan in het vakantiepark van de Efteling, gelegen vlak naast het attractiepark. De nieuwe Boshoeves hebben dezelfde uitstraling en inrichting als de acht reeds bestaande groepsaccommodaties, behalve dat de woningen niet te schakelen zijn tot accommodaties voor 24 personen. De nieuwe groepsaccommodaties zijn boekbaar op www.efteling.com/overnachten.

Duurzame bouw: Er is gekozen voor een duurzame bouw en exploitatie van de nieuwe Boshoeves. Zo werden de nieuwe accommodaties prefab gerealiseerd, wat duurzamer is dan traditioneel bouwen. In de Boshoeves wordt geen gas gebruikt om te verwarmen en te koken en er wordt enkel ledverlichting gebruikt. Ook werden de nieuwe accommodaties in het natuurrijke vakantiepark aangesloten op de bestaande warmte-koudeopslaginstallatie (WKO) van de Efteling. Middels dit energiebesparende klimaatregelingsysteem circuleert het grondwater binnen de Wereld van de Efteling en wordt daarna teruggepompt in de bodem.

Groei verblijfsgasten

Steeds meer gasten weten hun weg naar de Efteling-vakantieparken en -hotels te vinden en merken de meerwaarde van een meerdaags verblijf. Om in de toekomst meer internationale gasten een verblijf te kunnen bieden, was uitbreiding van de bestaande verblijfsaccommodaties nodig. Er is gekozen voor een uitbreiding van het aantal Boshoeves, omdat de vraag naar deze 12-persoonsaccommodaties van 180 m2 groter was dan het aanbod. Vakantiepark Efteling Bosrijk telt nu 20 groepsaccommodaties voor maximaal 12 personen. In het naastgelegen Vakantiepark Efteling Loonsche Land liggen 15 accommodaties voor 12 personen.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met meer dan vijf miljoen bezoekers in 2018. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.