14/11/2023 Wereld Diabetes Dag

Bio-Planet en Colruyt Group Academy lanceren aanbod rond diabetes i.s.m de Diabetes Liga : >> lancering nieuwe, overzichtelijke website met lekkere producten en recepten voor personen met diabetes vanuit Bio-Planet >> lancering online cursus over de impact van de levensstijl op diabetes type 2 vanuit Colruyt Group Academy >> lancering rondleidingen in Bio-Planet filialen met voedingsdeskundige die professioneel advies en nuttige tips deelt

Uit de meest recente gegevens van Sciensano wordt geschat dat 1,14 miljoen Belgen diabetes type 2 hebben. Bovendien weet een op de drie Belgen met diabetes type 2 nog niet dat hij of zij de aandoening heeft. Dit wordt vaak pas ontdekt door onderliggende andere problemen. Bovendien geven mensen met de diagnose aan het moeilijk te hebben om de geschikte producten te vinden of de juiste recepten te zoeken, aangepast aan hun persoonlijke noden.

14 november, Wereld Diabetes Dag, lanceren Bio-Planet en Colruyt Group Academy samen met de Diabetes Liga hun aanbod om personen met prediabetes en diabetes type 2 te ondersteunen bij het leiden van een gezonder leven. Gezondheid en welzijn staan dan ook hoog op de agenda van zowel Bio-Planet als Colruyt Group Academy, en bij uitbreiding de hele Colruyt Group. Daarom lanceren beide formules samen een overzichtelijke website, een online cursus en rondleidingen in de winkel.

Met meer dan 500 producten, die voldoen aan de richtlijnen van de Diabetes Liga voor gezonde voeding voor personen met diabetes, is Bio-Planet dé supermarkt voor personen die kampen met deze diagnose. Daarmee zet Bio-Planet full force in op een ruim en lekker voedingsaanbod dat goesting geeft om gezonder te gaan leven. Want met een gezonde levensstijl en door bewuster te eten, kan je je bloedsuikerwaarden onder controle houden. Vanaf nu geen zoektocht meer naar de juiste informatie, maar alle recepten en producten op 1 plaats.

Stap voor stap

De belangrijkste pijlers binnen iedere behandeling van diabetes type 2 zijn het streven naar een gezonde levensstijl, voldoende beweging, een goede nachtrust en het vermijden van alcohol en roken. Dit om de verstoorde bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te krijgen. Indien leefstijladvies niet volstaat, wordt een behandeling met medicatie opgestart.

Gewoontes van de ene dag op de andere volledig omslaan is natuurlijk niet makkelijk. Bio-Planet en Colruyt Group Academy beseffen dat het stap voor stap bijschaven van iemands levensstijl – op kleine haalbare punten – al een wereld van verschil kan maken. Om dit te doen slagen dienen personen met diabetes uiteraard de nodige informatie en praktische handvaten te krijgen die meteen in het dagelijkse leven kunnen worden ingezet. Daarom zetten Bio-Planet en Colruyt Group Academy in op het delen van producten en recepten, een online cursus en rondleidingen voor personen met diabetes type 2.

Gecheckt en gedubbelcheckt met de Diabetes Liga

De nieuwe overzichtelijke website staat bol van lekkere producten en recepten voor personen met diabetes.  Bio-Planet screende, in samenwerking met het Kenniscentrum en de Voedingscommissie van de Diabetes Liga, haar voedingsassortiment volgens de richtlijnen voor gezonde voeding voor personen met diabetes. Bio-Planet haalt op die manier het onderste uit de kan om personen te inspireren en informeren, en hen vooral opties en keuzemogelijkheden aan te bieden.

“Ik ben oprecht verheugd over de toewijding van Colruyt Group als retailgroep aan de problematiek rond diabetes. Het is een prachtig voorbeeld van hoe de groep gezondheid en welzijn op de voorgrond plaatst. Hun visie op preventie door het promoten van een gezonde levensstijl  sluit naadloos aan op de visie van onze Liga. Verschillende merken binnen Colruyt Group engageren zich in de strijd tegen diabetes om zo ook onze  leden te ondersteunen. In de eerste plaats zetten Bio-Planet en Colruyt Group Academy zich in, maar ook Jims en yoboo dragen hun steentje bij,” aldus Arnout Wouters, algemeen directeur van de Diabetes Liga.

Nieuwe online cursus geeft nodige begeleiding

De nieuwe online cursus van Colruyt Group Academy geeft info over de impact van de levensstijl op diabetes type 2. Topspecialisten en vakkenners zetten alles op een rijtje: de theorie én de praktijk over het belang van voeding, beweging, slaap en stress. Inclusief praktische tips en heldere, haalbare adviezen. In de module over beweging, geeft een bewegingscoach bij JIMS bijvoorbeeld tips om met kleine aanpassingen toch meer te kunnen bewegen. Zo leren deelnemers o.a. welke oefeningen de meeste impact hebben op de suikerhuishouding, inclusief een beweegschema. In de module over stress en slaap, geeft een vakkenner van yoboo informatie over de impact van chronische stress en slecht slapen op de suikerhuishouding. Met concrete tips om je suikerspiegel goed in balans te houden leer je hoe je stress positief kunt aanpakken voor een goede nachtrust. De online cursus  is ook waardevol voor wie geen (pre)diabetes heeft , maar wel gezonder wil leven, en is van thuis te volgen. Via deze website kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.

Alles op één plek

Bio-Planet is een pionier en -nog belangrijker- oord van vertrouwen voor personen wiens dagelijkse lectuur zich bevindt op de achterkant van een verpakking. Geen schamele meter, maar meer dan 500 producten die voldoen aan de richtlijnen voor gezonde voeding van de Diabetes Liga bieden alles wat nodig is om thuis heerlijk te koken.

“Bio-Planet zet als supermarkt al 22 jaar in op een gezonde levensstijl en heeft alle kennis in huis voor mensen die begeleiding nodig hebben op vlak van voeding. Net omdat we heel bewust bezig zijn met de samenstelling van ons assortiment, en gezonde voeding altijd al een criterium is geweest, vinden mensen die bewust bezig zijn met voeding – vanuit een overtuiging of noodzaak – makkelijk hun weg naar Bio-Planet. Met meer dan 500 producten maken we ons sterk dat we een mooie productselectie hebben in lijn met de richtlijnen voor gezonde voeding van de Diabetes Liga. Noem Bio-Planet dus gerust dé supermarkt waar je wordt omringd door echt goede producten. Dankzij dit initiatief, maken we zeer zichtbaar om welke producten het gaat en ondersteunen we zo personen met diabetes type 2 om bij ons makkelijk keuzes te maken,” aldus Jan Van Holsbeke, Business Unit Manager van Bio-Planet.

Kom het zelf ontdekken

Als pionier in Anders Eten organiseert Bio-Planet in januari 2024 rondleidingen in drie van haar winkels (Destelbergen, Wilrijk en Leuven). Laat je er rondleiden door een voedingsdeskundige, krijg professioneel advies en nuttige tips en ontdek er ook meteen het uitgebreide aanbod producten die voldoen aan de richtlijnen voor gezonde voeding voor personen met diabetes, opgesteld in samenwerking met de Diabetes Liga.

MEER INFO OVER DIABETES

Bio-Planet en Colruyt Group Academy bieden stapsgewijze ondersteuning voor personen met prediabetes en diabetes type 2. Op die manier willen ze personen ondersteunen bij het maken van bewuste keuzes en de weg naar een gezonder leven vergemakkelijken.