2023 ingeluid met spectaculaire countdownevents en festivaldorp

Nieuwjaarsfestival Dublin keert terug met WESTLIFE

Dit jaar keert het Nieuwjaarsfestival Dublin, de grootste nieuwjaarsviering van Ierland, na drie jaar van afwezigheid terug met als hoofd-act Westlife, de hit sensatie uit de jaren 90 van eigen bodem. De Ierse hoofdstad Dublin komt tot leven tijdens het tweedaagse festival op oudejaars- en nieuwjaarsdag. Het evenement keert niet alleen terug, maar is ook groter en beter dan ooit met het gloednieuwe Festival Village en twee spectaculaire countdownevents die allemaal plaatsvinden langs North Wall Quay.

New Year’s Festival langs North Wall Quay in Dublin

Voor de eerste keer ooit is Westlife bevestigd als headliner op New Year’s Festival Dublin, waar ze optreden in het gloednieuwe Festival Village op oudejaarsavond met speciale gasten Gavin James en Lyra. De Ierse popformatie sluit hiermee een succesvol jaar af met uitverkochte Ierse, Europese en Aziatische shows in het Londense Wembley Stadium, het Aviva Stadium in Dublin en Cork’s Páirc Uí Chaoimh.

Westlife, over hun optreden op Oudejaarsdag: “2022 is een ongelooflijk jaar voor ons geweest, we hebben zoveel van onze fans van over de hele wereld van dichtbij en persoonlijk gezien, maar er is altijd iets extra speciaals aan thuispubliek. Dus laten we 2023 samen ingaan en we tellen samen in stijl af tijdens Dublin’s New Years Festival Dublin. Het wordt een geweldig feest.”

Twee spectaculaire countdownevents – ‘Brighter Futures Midnight Moment’

New Years Festival Dublin presenteert op oudejaarsavond twee spectaculaire countdown-evenementen. Vanaf 16.00 uur vindt de fantastische gezinsvriendelijke matineeshow plaats voor alle leeftijden en met een vervroegd aftelspektakel voor de kleinsten om 19.00 uur. Brighter Futures Midnight Moment – Matinee belooft een carnavalssfeer vol ontzag en verwondering. Om 20.00 uur volgt de avondshow Brighter Futures Midnight Moment met een spectaculair programma. Met de unieke beat ‘The Rhythm Of The Irish’, die speciaal voor het countdown evenement gemaakt is, wordt een indrukwekkende visuele en muzikale show gecreëerd.

Nieuwjaarsvieringen

De nieuwjaarsvieringen en -festiviteiten gaan door op nieuwjaarsdag langs de North Wall Quay waar op zes verschillende podia tal van optredens van Ierse muzikanten en dj’s plaatsvinden. Van vroeg tot laat kan er worden genoten van livemuziek, straatentertainment en de beste lekkernijen in het festivaldorp. Gegarandeerd een van de hoogtepunten van New Year’s Festival Dublin – bezoekers, families en vrienden van alle leeftijden worden uitgenodigd om 2023 in stijl te beginnen. Geniet van een middag met livemuziek in Temple Bar, het culturele hart van Dublin City. Laat je verrassen door interactieve kunstwerken en muzikale straatoptredens en hang je goede voornemens aan de speciale boom.

Tickets voor Festival Village en Midnight Moment Events zijn te koop via www.ticketmaster.ie. Voor meer informatie ga naar http://www.nyfdublin.com/ en www.visitdublin.com