21c Museum hotel Chicago – MGallery hotel collection

Het laatste adres voor de MGallery hotelcollectie werd geopend op 4 februari in het centrum van Chicago. Dit boetiekhotel met 297 kamers, ondersteund door een gerenommeerd kunstmuseum, brengt de hedendaagse cultuur tot leven in de Noordrivierbuurt.

“We zijn verheugd om dit hotel te openen in een gevestigde kunstgemeenschap die zo sterk is als die van Chicago”, zegt Craig Greenberg, president en CEO van 21c Museum Hotels. “De faciliteit is ideaal gelegen in de nabijheid van gerenommeerde kunstinstellingen zoals het Museum of Contemporary Art, het Design Museum of Chicago en het Art Institute of Chicago. Er wordt verwacht dat het zal dienen als een schakel tussen de bevolking en de levendige kunstgemeenschap van Chicago en de bezoekers van de stad, terwijl het de 21c en MGallery ervaring naar een nieuw publiek brengt. »

Het merk 21c is opgericht door Laura Lee Brown en Steve Wilson, met de ambitie om hedendaagse kunst naar het publiek te brengen door middel van een innovatieve programmering en tentoonstellingen, en tegelijkertijd te integreren in het dagelijks leven van de mensen. 21c Museum Hotels is toegetreden tot de hotelcollectie van MGallery nadat Accor in 2018 een meerderheidsbelang in 21c had verworven. 21c Museum Hotels combineert haar avant-gardistische visie om de grenzen tussen de wereld van musea en hotels te verleggen met de kenmerkende boetiekstijl en geschiedenis van het merk MGallery om een innovatieve reiservaring te creëren. Het is deze combinatie van creatieve, op maat gemaakte accommodaties, aandacht voor design en meeslepende ervaringen die in dit nieuwe Chicago hotel en de twee andere 21c-adressen die in St. Louis en Des Moines worden ontwikkeld, aan bod komt.

De lichte en ruime kamers van dit nieuwe hotel zijn gekleed in een rustgevend palet, geïnspireerd op de kleur van de lucht en het water van het nabijgelegen Michiganmeer. De sfeer is die van een oase van rust, weg van de drukte van de stad en de expositieruimtes op de onderste verdiepingen. De met leer en fluweel beklede hoofdeinden strekken zich uit tot aan het plafond. De kamers zijn versierd met originele kunstwerken en zijn uitgerust met Malin + Goetz badkamers en top-of-the-range beddengoed. 106 van de 297 kamers, allen zeer ruim, zijn suites, waaronder de twee 21c Signature Suites die een adembenemend uitzicht bieden op het centrum van Chicago, een open leefruimte met hoekbank, een tafel voor zes personen en een badkamer met een groot bad, allemaal badend in natuurlijk licht. De faciliteit zal ook een spa, een 24-uurs fitnesscentrum, een conferentiecentrum en valet parking bieden.

Vergaderingen en evenementen

De 1.930 m2 aan vergader- en evenementenruimte van het hotel biedt plaats aan maximaal 300 personen voor allerlei gelegenheden: van directievergaderingen en kleine cocktailparty’s tot de meest weelderige bruiloften. Specificiteit 21c, deze ruimtes zijn gedecoreerd met werken van hedendaagse kunst en staan open voor bezoekers wanneer ze niet gereserveerd zijn.

Kunst volgens 21c

Het 21c Museum Hotel Chicago – MGallery Hotel Collection is het nieuwste adres van het merk 21c, dat gewijd is aan het verzamelen en tentoonstellen van 21e eeuwse kunst in Noord-Amerika. Het biedt bijna 2.000 m2 ruimte gewijd aan kunst, waarbij individuele en groepstentoonstellingen, op maat gemaakte installaties en een volledig cultureel programma voortdurend worden vernieuwd, onder auspiciën van Alice Gray Stites, de directeur en hoofdconservator van het museum. 21c Chicago presenteert een spannende nieuwe tentoonstelling, This We Believe, die de kracht en de evolutie van geloofsovertuigingen – religieus, politiek, economisch – onderzoekt en hoe trouw aan bepaalde ideologieën de verdeelde en gepolariseerde wereldcultuur van vandaag heeft beïnvloed. De toegang is gratis, 24 uur per dag, 7 dagen per week: 21c Chicago biedt gratis rondleidingen van tentoonstellingen en andere culturele programma’s, waardoor een dynamische bestemming ontstaat voor zowel bewoners als bezoekers.