2de golf goed voelbaar op Luchthaven Antwerpen

In de maand oktober verwelkomde onze luchthaven 3.665 passagiers. Dat is een daling van 88,5% ten opzichte van de 32.033 passagiers die onze luchthaven in oktober 2019 mocht verwelkomen.

De passagierscijfers werden in oktober positief beïnvloed door de lijnvluchten van Air Antwerp en vanaf 22 oktober ook door TUI Fly. Luchtvaartmaatschappij Air Antwerp verbindt sinds midden september de luchthaven opnieuw met London City. Toch blijft deze verbinding moeilijk aangezien er in het Verenigd Koninkrijk nog steeds een quarantaineverplichting van 14 dagen van toepassing is op inkomende reizigers.

Naast de vluchten van Air Antwerp hervatte TUI Fly op donderdag 22 oktober haar vluchten op de Spaanse topbestemming Alicante. Dit voor het eerst sinds begin september toen de regio een rode zone werd.

Naast de daling van het aantal lijnvluchten merken we tevens een daling van het aantal business vluchten in oktober. Dit segment daalde met 27% ten opzichte van oktober 2019. Deze daling is tevens te verklaren door de wereldwijde stijging van het aantal coronabesmettingen.

Ondanks de mindere cijfers kijkt het business aviation segment positief naar de toekomst en gelooft het in een snelle heropleving van de sector. Eind oktober opende het zakenjetbedrijf FlyingGroup dan ook een gloednieuw energie-neutraal hoofdkantoor op de Luchthaven van Antwerpen.

Over de periode van januari tot en met oktober verwelkomde de luchthaven 85.076 passagiers ten opzichte van 265.175 passagiers over dezelfde periode in 2019. Dit is een daling van 67,9%.

We verwachten de komende maanden geen direct herstel. We kijken wel met goede moed uit naar 2021 voor een duurzaam herstel van de activiteiten op de luchthaven.