4 X sporten op reis met Air Europe

In dit belangrijke sportjaar met o.a. de Olympische Spelen en het EK voetbal zien we een opvallende stijging van het aantal sportvakanties. Steeds meer reizigers willen een actieve en sportieve invulling van hun vakantie: van een ultratrail in de Caraïben tot een tennisstage bij een topspeler.

1. Exotisch loopavontuur op de Dominicaanse Republiek : De meeste Europeanen trekken naar de Dominicaanse Republiek voor een weekje zonnekloppen op het strand en gezellig luieren in een comfortabel resort. Maar de exotische stranden en de groene jungle van het Dominicaanse binnenland bieden ook het verrassende decor voor een van de mooiste trailwedstrijden ter wereld: de ‘100 km del Caribe’. Dagelijks loop je gemiddeld 25 km, terwijl je de rest van de dag alsnog kan genieten van zon, strand en massages. In juni organiseert Fairway Travel in partnerschap met Air Europa een groepsreis naar dit evenement onder leiding van journalist en trailloper Kris Clerckx, vorig jaar winnaar van de ‘100 km del Caribe’.

2. Fietsen als een profwielrenner in Colombia : In het land van Tourwinnaar Egan Bernal zijn de inwoners al even wielergek als bij ons. Elke zondagvoormiddag vindt in hoofdstad Bogota en andere grote steden de ciclovia plaats. Gedurende een halve dag wordt het verkeer er volledig stilgelegd, waardoor jong en oud, arm en rijk er zij aan zij door het de stadscentrum kunnen fietsen. Wie net als een profwielrenner wil koersen kan op 22 maart in de omgeving van Bogota deelnemen aan de Gran Fondo Colombia, een wedstrijd van 130 km met enkele pittige cols onderweg. Mits een kleine toeslag kun je bovendien je eigen fiets laten overvliegen aan boord van je Air Europa-vlucht naar Bogota.

3. Marabana, de marathon van Havana : Het 500 jaar jonge Havana, waar Air Europa dagelijks met een comfortabele Dreamliner naartoe vliegt, verleidt reizigers met cocktails, salsa, muziek en de vriendelijkheid van haar bevolking. Op zoek naar een loopparcours kom je als vanzelf uit op de iconische Malecon, de zeven kilometer lange kustboulevard, die elk jaar de beginfase van de marathon van Havana vormt. De finishlijn van de marathon is getrokken aan het indrukwekkende Capitolio, terwijl je onderweg door minder toeristische en heel authentieke wijken van Havana loopt. Marabana, de marathon van Havana, vindt dit jaar plaats op 22 november.

4. Tennissen tussen de wereldtop op Mallorca : Toptennisser Rafael Nadal vliegt met Air Europa van en naar zijn geboorte-eiland Mallorca, waar hij enkele jaren geleden een groot sportcentrum opende. Het Rafa Nadal Sports Centre omvat een tennisacademie voor jonge toptalenten en dankzij 26 tennisvelden, een binnen- en buitenzwembad, een voetbalterrein en andere sportaccommodatie is er nog voldoende plaats over voor andere sporters. Een hotel, een restaurant en spa maken het plaatje van de perfecte sportvakantie af.