7 strijkweetjes die je leven zullen veranderen

Dat strijken een absolute vrouwenzaak is, hoeven we vast niet meer te vertellen. Het feit dat strijken vaak een onderwerp van wrevel is tussen partners had je waarschijnlijk zelf ook al ondervonden. Een recent onderzoek* geeft echter enkele verrassende nieuwe cijfers en weetjes bloot over het huishouden van de Belg. En dat kan je in sommige gevallen best letterlijk nemen.

Wist je dat…*:

… 1 op 4 Belgen strijken haat?  We horen wel eens verhalen dat strijken voor de meeste mensen de minst favoriete huishoudelijke taak is, maar is dat ook echt zo? Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op 4 Belgen strijken haat. Nog eens 1 op 4 vindt het een vreselijke klus. Strijken komt in het onderzoek dan ook naar voor als de meest gehate huishoudelijke taak van de Belgen, op de voet gevolgd door poetsen en de was doen.

… 22% van de mannen wel eens naakt strijkt?  In meer dan drie kwart van de gevallen, is het de vrouw die strijkt, maar we mogen de strijkende man niet zomaar oneer aandoen. In het onderzoek kwamen er over de laatstgenoemde namelijk wat pittige details naar boven: zo heeft 35% van de volwassen mannen bij het strijken al eens de hulp ingeroepen van zijn moeder, en gooit 18% van de mannen wel eens een kledingstuk weg om het toch maar niet te hoeven strijken. En wanneer strijken dan toch onvermijdelijk is, geeft 22% van de mannen verrassend genoeg toe het wel eens naakt te doen.

… Belgen gemiddeld 45 minuten strijken per week?  Hemden en T-shirts worden volgens het onderzoek het vaakst gestreken, maar ook zakdoeken, keukenhanddoeken en bedlinnen staan in de top zes. Sokken en ondergoed worden dan weer het minst vaak gestreken. In totaal strijken Belgen gemiddeld 45 minuten per week. Dat wilt zeggen dat we zo’n vier(!) maanden van ons hele leven aan het strijken zijn. Hoog tijd om een tijdbesparende oplossing te vinden!

… 35 % van de Belgen hun kledij in de wasmand deponeert wegens te gekreukt?  Drie kwart van de Belgen geeft in het onderzoek aan het belangrijk te vinden om verzorgd voor de dag te komen en dat ook te appreciëren in andere mensen. Gestreken kledij speelt daarin een belangrijke rol, of je nu graag strijkt of niet. Net om die reden gooit 35% van de Belgen gekreukte kledingsstukken de wasmand in, terwijl die nog perfect een extra dag kunnen meegaan.

… strijken verleden tijd is dankzij dit magisch product?tada-images-travel_size_1

Vrede nemen met een gekreukt leven is niet nodig, want kreuken en geurtjes verwijderen zonder dat je hoeft te wassen of strijken kan snel én makkelijk. Te mooi om waar te zijn? Helemaal niet! TADA! is een innovatieve kreuk- en geurverwijderaar dat de groeiende vraag van consumenten naar meer gebruiksgemak en tijdsbesparing beantwoordt. Het product, dat overigens een Belgische primeur is in Europa, speelt handig in op de evoluerende behoeftes van hardwerkende, actieve mensen, reizigers, vrijgezellen en stedelingen.

… het maximum 10 seconden duurt om een kledingstuk kreukvrij te maken?  Een vleugje TADA! doet kreuken en geurtjes verdwijnen zonder wassen of strijken. Daarmee is het product je ideale partner in crime voor al je was – en strijktussendoortjes en kan je je kledingsstuk een dag langer dragen. TADA! werkt zeer eenvoudig in drie stappen: 1. je sprayt het product gelijkmatig over eender welk kledingstuk –  2. je wacht 10 seconden en  3. je trekt daarna de kreuken er zo uit en hoeft enkel het kledingstuk even te laten drogen. (De actieve formule versoepelt namelijk de vezels van het kledingstuk).

…TADA! een onmisbaar product is in je reiskoffer deze zomer?

TADA! komt deze zomer ook in een handig 75 ml formaat. Een onmisbaar product dat je nu ook kunt meenemen in je handbagage op reis of naar de festivalcamping. Zo zien je outfits ook op vakantie of tijdens de festivals langer kreukvrij uit én geurt je kledij bovendien fris.

TADA! is een magisch product dat kreuken verwijdert. Naast de plooien gladstrijken neutraliseert dit 100% Belgisch product ook slechte geurtjes voor een kreukvrij én fris resultaat. Beschikbaar bij Delhaize, Carrefour, Match, Makro, Colruyt, Di en lokale supermarkten. Gemiddelde verkoopprijs € 4,79.