9-Hotel Bastille-Lyon – Parijs

9Hotel Bastille-Lyon is het nieuwe driesterrenadres in Parijs van de 9Hotel Collection groep. Op slechts 4 minuten lopen van het station van Lyon, 7 minuten van de Place de la Bastille en 20 minuten met het openbaar vervoer van het Louvre, opende deze nieuwe locatie recent haar deuren. De ligging is ideaal voor iedereen die de Franse hoofdstad en de vele toeristische attracties wil bezoeken, inclusief zakenlui.

9Hotel Bastille-Lyon beschikt over 48 kamers op 6 verdiepingen, verdeeld over 5 categorieën: eenpersoons-, klassieke, twin-, superior- en clubkamers. Zakelijke reizigers kunnen genieten van een co-working space in het hotel en vaste klanten kunnen profiteren van preferentiële tarieven.

De ontbijtzaal biedt elke ochtend van 7 uur een rijk en gastronomisch buffet met producten die de smaakpapillen van de fijnproevers verwennen. Voor de vroege vogel is het mogelijk om het hotel voor 7 uur ‘s morgens te verlaten met een snel ontbijt bij reservering. In het centrum van het hotel bevindt zich een ontspanningsruimte, ideaal voor een gezellig moment weg van de drukte van Parijs, met een levende bibliotheek waar zowel hoteliers als gasten hun boeken kunnen uitwisselen eventueel met de nodige aanbevelingen.

Geïnspireerd door de New Yorkse lofts, is de inrichting van het hotel ‘industrieel’ en in de geest van de tijd. Bakstenen versieren op subtiele wijze de muren van de gemeenschappelijke ruimtes met een ongewone wasbetonnen vloer. Deze ruw ogende materialen worden gecombineerd met houten en lederen meubels waardoor het interieur een warme en retro sfeer meekrijgt. Om de sociale contacten, een van de hotitems vn 9Hotel Collection, te vergemakkelijken kunnen gasten genieten van enkele speelse en atypische elementen zoals een vintage tafelvoetbal, een videoprojector die in zwart-wit uitzendt, of een snoepjesdistributeur.

9Hotel Bastille-Lyon – 23, Rue de Lyon, 75012 PARIS – www.9-hotel-bastille-lyon.fr

Pluspunten: ligging: 4 min. van het Gare de Lyon, 7 min. van de Place de la Bastille, 20 min. van het Louvre (met de metro). Ontbijt: Buffet van 7.00 tot 10.30 uur – Express voor 7.00 uur (op reservering)

9Hotel Collection is een collectie van boetiekhotels, met een eigen persoonlijkheid, zowel chic als trendy, met een interessante mix van ervaringen en emoties. De hotels van de groep creëren een originele en persoonlijke sfeer. Bijzondere aandacht wordt besteed aan decoratie, omgevingsmuziek, olfactorische signatuur, verlichting en de keuze van de gebruikte texturen en materialen. Vandaag de dag bestaat deze collectie uit 11 3 tot 5-sterren boetiekhotels in de meest gewilde wijken van Europa.

Parijs: 9Confidential, 9Hotel Opera, 9Hotel Republique, 9Hotel Bastille-Lyon Brussel: 9Hotel Central, 9Hotel Sablon, 9Hotel Chelton – Genève: 9Hotel Paquis – Lissabonne: 9Hotel Mercy – Rome: 9Hotel Cesàri – Madrid: Cason Del Tormes.