9 wonderschone roadtrips en routes door Ontario

 

Immense meren, indrukwekkende rivieren, nationale parken, leuke steden en veel cultuur. De Canadese provincie Ontario heeft het allemaal. Vanuit hoofdstad Toronto maak je de mooiste roadtrips. En Jet Airways biedt dagelijkse vluchten aan vanaf Schiphol naar Toronto. Daarom: 9 tips voor dit deel van het land van de Maple Leaf.

1. Historische Niagara River Parkway : Een kleine maar fijne route is de Niagara Parkway die loopt van de beroemde watervallen naar Niagara-on-the-Lake. 25 kilometer lang volg je de Niagara-rivier langs wijngaarden en historische bezienswaardigheden. In het najaar trakteert de natuur je op prachtige herfstkleuren en in de winter is er het Winter Festival of Lights. Leuk om te combineren met Fort Erie.

2. Arty West Queen West in Toronto, een van de hipste wijken ter wereld : Citytrippers die liever Toronto niet verlaten, hebben een ruime keuze aan leuke stadsroutes. Trek bijvoorbeeld naar West Queen West, het kunst- en designdistrict. Er zijn meer dan 300 galeries naast designhuizen, shops en boetiekhotels. Daarenboven is deze buurt door Vogue verkozen tot een van de 15 coolste wijken ter wereld! Te vinden tussen Bathurst Street en Gladstone Avenue.

3. Van Toronto naar de City of Waterfalls :

Start de motor in Toronto en zet koers naar de City of Waterfalls; Hamilton. Deze stad is omgeven door meer dan 100 watervallen! De leukste manier om deze te ontdekken is te voet via goed gemarkeerde paden. De meeste watervallen liggen langs de Bruce Trail Conservancy, een van Canada’s oudste en langste wandelpad.

4. De klassieker onder de Canadese roadtrips  : Heb je meerdere weken tijd voor een roadtrip door Canada? Kies dan voor de klassieker onder de Canadese roadtrips. Deze start in Toronto en gaat verder via Kingston, Montreal, Quebec City, Ottawa, Huntsville tot aan de Niagara Falls. Op eigen houtje te doen of met een georganiseerde reis.

5. Meerdaagse merentrip door Ontario : Een leuke route is een roadtrip langs de vele meren en rivieren van Ontario. Start bijvoorbeeld bij Wasaga Beach in Georgian Bay, op twee uur rijden van Toronto en zie vervolgens de zonsondergang bij Lake Couchiching. De volgende dag bezoek je Tobermory met z’n Grotto, het Bruce Peninsula National Park en Flower Pot Island. De derde dag ga je kajakken bij Killarney en zet je de Thousand Islands op de agenda.

6. Wijnroutes in Prince Edward Country : Voor wijnliefhebbers is Prince Edward Country, op zo’n drie uur rijden vanaf Ottawa, de ideale plaats. Je kan hier zo’n 40 wijngaarden en bodega’s bezoeken. Natuurlijk moet je zeker de lokale wijn en kazen proeven. Ben je er in de maand juni? Ga dan zeker naar het Great Canadian Cheese Festival. Ideale uitvalsbasis voor deze route is de Bay of Quinte.

7. Cheese Trail voor kaaskoppen : Wil je nog meer kaas? Dan moet je naar Oxford County, nabij London in Ontario. Hier is de Oxford County Cheese Trail uitgestippeld die 8 van de in totaal 98 kaasmakerijen met elkaar verbind. Verwacht veel kaasproeverijen en lessen over kaasmaken. Daarnaast zijn ook de musea en natuur in de omgeving de moeite waard.

8. Sun Valley Trail met kinderen : Leuk om te doen met kinderen in Toronto: de Sun Valley Trail in het immense Crothers Wood Park. De fietsroute is 1,3 km lang en is geschikt voor iedereen. Voor de mountainbikers zijn er ook heuvelachtige trails in de bossen. Starten doe je bij 1115 Bayview Avenue/Nesbitt Drive.

9. Grand River Scenic Parkway: Een prachtige autoroute is de 18 kilometer lange Grand River Scenic Parkway, ook wel bekend als Highway 54 North tussen Cayuga en Caledonia. Een rustige weg die langs de Grand River meandert. Stop zeker bij het vogelrijke Ruthven Park met de Thompson mansion. De route is extra mooi in de herfst.