9Hotel Sablon in Brussel

De 9 HOTEL COLLECTION groep heeft zijn unieke concept uitgebreid met een tweede Belgische vestiging, het 9 HOTEL SABLON in de Brusselse artistieke Zavelwijk.

9 HOTEL SABLON in de prachtige Brusselse wijk Zavel, die wereldwijd bekendstaat om de kwaliteit van haar galerijen en antiekwinkels, is geïnspireerd op zijn omgeving en biedt toch iets geheel nieuws. Meteen al bij aankomst in de lobby waant de bezoeker zich in een kunstgalerij, of in de salon van een verzamelaar, met een authentieke en regelmatig wisselende expositie. Dit hotel zet de traditionele definitie van het hotelwezen op subtiele wijze op de helling. Het wordt een plek van culturele verrijking, ervaringen en ontdekkingen dankzij de werken die tentoongesteld worden in de gezamenlijke ruimtes. Een plek om met elkaar af te spreken, iets te drinken, te werken en te rusten in een ietwat bohème sfeer die in één lijn staat met de typisch Brusselse wijk en toch uniek is.

Elegantie en eenvoud: De eenvoud van de 34 kamers is goed uitgedacht; ze worden, net zoals de lobby beschouwd als smetteloze vertrekken. Aparte en kleurrijke, antieke of op maat gemaakte meubels en een groot etnisch tapijt weerspiegelen een eclectisch en origineel karakter in «Arty» stijl. Om de beleving compleet te maken, kunnen gasten gebruik maken van het rustige zwembad uit hout en zwart leisteen en de Finse sauna, die het hotel nóg specialer maken.

Het 9 HOTEL SABLON is een 4-sterren lifestyle en boetiekhotel dat beschikt over 34 kamers en suites met inloopdouche, een lobby die ook dienst doet als expositieruimte midden in een wijk van kunstenaars en antiquairs en de 9 BAR 24/7 toegankelijk met selfservice. Naast een coworking-ruimte is er ook een wellnesscentrum met zwembad, bubbelbad en sauna.

9 HOTEL COLLECTION is onderdeel van de TAGERIM groep die onder leiding staat van Jérôme QUENTIN-MAUROY. 9 HOTEL COLLECTION schenkt zijn klanten bijzondere aandacht, met originele concepten en de renovatie van hotels om deze nog luxueuzer te maken in een tijdloos decor. 9 HOTEL COLLECTION voldoet aan de behoeften van de moderne, trendbewuste klant die alleen met het beste genoegen neemt.

9 HOTEL COLLECTION: Parijs: 9 HOTEL OPERA, 9 HOTEL MONTPARNASSE en recentelijk 9 HOTEL REPUBLIQUE, Brussel: 9 HOTEL CENTRAL en recentelijk 9 HOTEL SABLON , Lissabon: 9 HOTEL MERCY en begin 2017 een hotel in Madrid.

9 HOTEL SABLON – STROSTRAAT 2 – 1000 BRUSSEL

T +32 (0) 2 880 07 01 – info@le9hotel-sablon.comwww.le9hotel.com