Aanstelling Philippe Verdonck, Chief Executive Officer bij Brussels South Charleroi airport

Nadat hij op 28 februari 2019 door de Raad van Bestuur werd aangeduid, ging dhr. Philippe VERDONCK op donderdag 2 mei aan de slag bij Brussels South Charleroi Airport. Hij neemt de functie op van Chief Executive Officer van de luchthaven.

Philippe VERDONCK uit Overijse studeerde in Marketing Management af aan de Antwerp School of Economics. Hij is terdege vertrouwd met de luchtvaartsector, waarbinnen hij al zowat 30 jaar actief is. Zowel in België als op internationaal niveau werkte hij voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Door de Raad van Bestuur van Brussels South Charleroi Airport werd hij bij eenparigheid van stemmen aangesteld als Chief Executive Officer van de luchthaven.

De nieuwe CEO van Brussels South Charleroi Airport staat voor talloze uitdagingen. De luchthaven blijft immers voortdurend evolueren en groeien. Philippe VERDONCK werkt resultaatgericht en kan bogen op werkervaring in multiculturele omgevingen. Hij hoopt op een verdere diversificatie van de activiteiten en wil meer verbindingen op de luchthaven, die zo moet uitgroeien tot een belangrijke Europese en internationale draaischijf.

Laurent LEVEQUE, voorzitter van de Raad van Bestuur van Brussels South Charleroi Airport, stelt: « Philippe VERDONCK kent de sector door en door. Hij is ook een geboren leider. We zijn ervan overtuigd dat hij inziet hoe belangrijk het is om op de luchthaven in dialoog te gaan. Hij beseft ongetwijfeld welke uitdagingen hem als CEO te wachten staan om onze luchthaven verder te laten groeien, te vernieuwen en te diversifiëren ».

Philippe VERDONCK, de nieuwe Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport, verduidelijkt: « Naast mijn ervaring in de luchtvaartsector, ben ik ook in de sportwereld actief geweest. Precies die ingesteldheid wil ik op de luchthaven stimuleren. Teamspirit en onderlinge bijstand maken integraal deel uit van mijn visie als manager. We moeten blijven werken aan de diversificatie en de groei van de luchthaven om het voortbestaan van de activiteiten en de tewerkstelling te garanderen. Zo kunnen we de luchthaven in haar socio-economische rol bestendigen ».