AC hotels by Marriott opent eerste hotel in Zweden

AC Hotels by Marriott®, het design-geleide lifestyle merk van Marriott International, heeft zijn voetafdruk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika uitgebreid met de opening van zijn eerste pand in de Zweedse hoofdstad, AC Hotel Stockholm Ulriksdal. Het hotel is gebouwd met een perfecte mix van vorm en functie en biedt reizigers de ideale basis om de opvallende architectuur en het Scandinavische design dat Stockholm te bieden heeft te ontdekken.

Het wereldberoemde designbedrijf Living Design voorzag het interieurontwerp van een notenhouten kleurenschema dat een delicaat evenwicht en doorstroming van kleur, textuur en rangschikking creëert. Strakke moderne lijnen, esthetisch geproportioneerde ruimtes en een evenwichtig gebruik van eersteklas materialen zijn kenmerkend voor AC Hotels.

Het 223-kamer AC Stockholm Ulriksdal biedt vijf categorieën van gastenkamers: Standard King, Standard Queen, Standard Single, Deluxe King, Junior Suite. Door de focus van AC Hotels op een harmonieus design en een op maat gemaakte stijl te omarmen, maximaliseert elke kamer het gevoel van openheid. De kamers bieden een modern design met een strakke inrichting, een open kastsysteem en hardhouten vloeren.

De gemeenschappelijke ruimten van het hotel zijn allemaal ontworpen met het oog op maximaal comfort en functionaliteit. De kenmerkende AC Lounge® is een gezamenlijke ruimte van creativiteit en samenwerking overdag en een centrum van sociale activiteit ‘s nachts. De lounge heeft een uitnodigende inrichting, kunst en moderne accenten roepen een gevoel van een goed gevulde galerie op. Gasten kunnen genieten van tapas-stijl kleine hapjes naast een kenmerkende AC gin tonic of ambachtelijke cocktail gemaakt door de deskundige mixoloog van het hotel.

Naast ruime, comfortabele kamers biedt het nieuwe pand een Vitalize Gym & Wellness spa met massagebehandelingen, fitnessbegeleiding, een sparestaurant, een zwembad en een stoombad.

Het hotel is gelegen in Solna, een bedrijvenpark, waar zowel lokale als internationale bedrijven gevestigd zijn, net ten noorden van het centrum van Stockholm, dat in minder dan 10 minuten te bereiken is via het efficiënte openbaar vervoer. Gasten hebben gemakkelijk toegang tot een reeks van attracties, waaronder beroemde musea en galerijen, in een stad die stijl heeft ingebed in haar DNA.

AC Hotels exploiteert momenteel meer dan 155 design-gedreven hotels wereldwijd met een groeiende pijplijn in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.