Accor en Expedia group bundelen krachten

Duurzaamheidsbelofte UNESCO uitbreiden naar 96 landen. Expedia Group, het wereldwijde reisplatform en Accor, een wereldwijd toonaangevende hotelgroep, bundelen, in samenwerking met de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO), hun krachten om de UNESCO Sustainable Tourism Pledge (hierna ook “The Pledge”) verder uit te breiden. In deze strategische tripartiete overeenkomst bundelen 3.358 Accor hotels wereldwijd hun krachten om milieuduurzaamheid en duurzaam toerisme wereldwijd te bevorderen.

De UNESCO Sustainable Tourism Pledge bevordert verantwoordelijke praktijken, veerkracht van gemeenschappen en behoud van erfgoed, met als uiteindelijk doel de aard en impact van wereldwijd toerisme te veranderen. In het kader van The Pledge verbinden de partijen zich ertoe de vermindering en uitbanning van plastic voor eenmalig gebruik te ondersteunen en de lokale economie en cultuur te bevorderen. The Pledge is in oktober 2019 gelanceerd met de Tourism Authority of Thailand, UNESCO en Expedia Group. De hotels van Accor voegen zich bij meer dan 500 hotels in Thailand die The Pledge hebben ondertekend sinds de Thaise microsite in 2020 werd opgericht.

De uitbreiding van The Pledge komt op een moment dat reizigers zich steeds meer bewust worden van en vragen om duurzame toeristische praktijken, met Millennials en GenZ die het voortouw nemen met een verhoogd milieubewustzijn. Belangrijk is dat deze jonge reizigers (tot 40 jaar) zich bij het kiezen van een toekomstige reis meer zorgen maken over de milieu-impact veroorzaakt door reizen, wat kan worden toegeschreven aan de nasleep veroorzaakt door COVID-191. Met de toetreding van Accor tot dit initiatief van Expedia Group en UNESCO, strekt The Pledge zich uit tot bijna 100 landen die wereldwijd duurzaam toerisme promoten.

Hotels kunnen voorbeelden zijn van uitstekende groene praktijken en krachten voor positieve verandering in de gemeenschap. Het enige wat nodig is, is te beginnen met een paar eenvoudige toezeggingen.

UNESCO kondigt aan dat ook het Duitse Federale Ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling 2 miljoen euro steun heeft toegekend aan UNESCO om de Pledge te helpen uitbreiden naar zeven landen (Bosnië en Herzegovina, Cambodja, Georgië, Indonesië, Kenia, Namibië en Vietnam). Het programma zal de werkzaamheden van de UNESCO ondersteunen om het toerisme sterker uit de crisis van COVID-19 te laten komen en duurzame ontwikkeling in de sector aan te moedigen. Audrey Azoulay, directeur-generaal van UNESCO: “De collectieve inspanning is des te belangrijker omdat de pandemie de toeristische en culturele sectoren hard heeft getroffen. We hopen dat de inspanningen van Duitsland, Accor en Expedia, andere grote spelers in de sector zullen aanmoedigen om zich bij ons aan te sluiten en te investeren om meer verantwoord toerisme aan te bieden.”