Accor neemt volledige eigendom van sbe-hotelmerken over

In het kader van haar vereenvoudigings- en asset-light strategie en met de ambitie om haar dynamiek in de snelgroeiende Lifestyle horeca te versnellen, kondigt Accor de ondertekening aan van bindende afspraken over de nieuwe eigendomsstructuur van de sbe Groep.

In het kader van deze overeenkomsten neemt Accor de volledige eigendom van de asset light business van het hotel van sbe over, met inbegrip van de hotelmerken Delano, Mondrian, SLS en Hyde, samen met de meeste Food & Beverage-merken van sbe, waaronder Cleo, Fili’a of Carna van Dario Cecchini.

Deze merken zullen het hart vormen van Accor’s nieuw gecreëerde wereldwijde Lifestyle platform. Sbe exploiteert momenteel 22 hotels, met meer dan 40 eigendommen in de pijplijn, wat meer dan verdubbeld is sinds de eerste investering van Accor in sbe in 2018, met belangrijke komende openingen zoals Mondrian London en SLS Dubai in 2021.

Eldridge, een holding met een uniek netwerk van bedrijven op het gebied van financiën, technologie, vastgoed en entertainment, neemt de twee resterende activa van sbe over: het Hudson Hotel in New York en Delano in Miami. Tegelijkertijd neemt Sam Nazarian de volledige eigendom van sbe’s Disruptive Restaurant Group Platform (DRG) en zijn 15 eigen restaurants en uitgaansgelegenheden over, samen met een toegenomen meerderheidsaandeel in C3, een toonaangevende speler in digitale keukens en lifestyle-voedselhallen.