AccorHotels neemt Mövenpick hotels & resorts over

AccorHotels kondigt de overeenkomst aan met Mövenpick Holding en Kingdom Holding voor de overname van Mövenpick Hotels & Resorts, voor een cash bedrag van CHF 560 miljoen (€482 miljoen). De transactie houdt een 14.9X 2019e EBITDA vermenigvuldiging in alvorens synergieën (transactiekosten inbegrepen), en minder dan 10X pro forma 2019e EBITDA na run rate synergieën en toegewijde development pipeline. De transactie zal bijdragen aan de inkomsten van de Groep vanaf het eerste jaar.

Mövenpick Hotels & Resorts werd gesticht in Zwitserland in 1973 en opereert in 27 landen met 84 hotels (meer dan 20.000 kamers), met een bijzonder sterke aanwezigheid in Europa en het Midden-Oosten. Mövenpick Hotels & Resorts plant ook om 42 bijkomende hotels te openen tegen 2021, wat neerkomt op bijna 11.000 kamers, met een significante expansie in het Midden-Oosten, Afrika en Asia-Pacific. De Groep, die high-end expertise heeft in de belangrijkste hotelservices, stelt wereldwijd meer dan 16.000 mensen te werk.csm_amsterdam_xxxxx_i115705_02_693dcab16b

Sébastien Bazin, Voorzitter en CEO bij AccorHotels, zegt: “Met de overname van Mövenpick consolideren we ons leiderschap op de Europese markt en versnellen we onze groei verder in de opkomende markten, specifiek in het Midden-Oosten, Afrika en Asia-Pacific. Het Mövenpick merk is de perfecte combinatie van moderniteit en authenticiteit en complementeert ons portfolio mooi. Het Europese-Zwitserse erfgoed is een perfecte fit met AccorHotels. Door zich aan te sluiten bij de Groep zal het genieten van de kracht van AccorHotels, vooral op vlak van distributie, loyalty-building en ontwikkeling. Deze transactie illustreert de strategie die we willen verderzetten met het openen van het kapitaal van AccorInvest: tactische opportuniteiten grijpen om onze positie te versterken en ons leiderschap te consolideren, alsook onze groei te leveragen.”

Mövenpick Hotels & Resorts zal genieten van het loyalty programma, de distributiekanalen en de operatiesystemen van AccorHotels, wat hen zal helpen om prestaties te optimaliseren. Deze overname consolideert verder de huidige voetafdruk in Europe en het Midden-Oosten en versnelt groei vooral in belangrijke regio’s waar de Groep aanwezig is sinds vele jaren, zoals Afrika en Azië. De transactie is onderhevig aan wettelijke goedkeuringen. Ze zou moeten voltooid worden in de tweede helft van 2018.