AccorHotels ondertekenen strategische overeenkomst met Mantis Group

AccorHotels kondigt een strategische samenwerking aan met de in Zuid-Afrika gevestigde Mantis Group, een verzameling van bekroonde, in privébezit zijnde, vijfsterren-eigendommen en lodges verspreid over de wereld met locaties in alle continenten. Het verwerft ook een participatie van, 50% in de groep. De groep bezit zowel boutique hotels, eco lodges, wildreservaten en luxe woonboten zodat avontuurlijk reizen geen ijdel woord is. Binnen de groep is er eveneens een operationele divisie die à la carte projecten organiseert. Door deze overeenkomst versterkt ACCORHOTELS zijn leiderspositie en bundelt het one-of-a-kind ervaringen binnen het project Planet 21.

Dit partnerschap wordt ondersteund door het Community Conservation Fund Africa (CCFA), een non-profit organisatie (NGO), die hoopt dat de samenwerking de aandacht voor Africa’s wildlife onder verstevigen en de uitbouw van de Wilderness Foundation, Tusk Trust en African Parks zal promoten.

Sebastien Bazin, voorzitter en CEO, AccorHotels: “Mantis is een pionier op het gebied van op maat gemaakte unieke reisdiensten in een aantal van de meest fantasierijke hotels ter wereld. Met dit strategisch partnerschap, versterken we de  voetafdruk van de groep in Afrika en hebben we toegang tot een merk met sterke wortels en gewaardeerd voor zijn betrokkenheid bij het milieu en prestigieuze referenties in de horeca. ” Oprichter en voorzitter van de Mantis Group, Adrian Gardiner: “AccorHotels is een van de snelstgroeiende wereldwijde reisbedrijven. Deze overeenkomst biedt Mantis Group de kans om gebruik te maken van de robuuste distributiekanalen en het wereldwijde bereik van AccorHotels.”dryter-ldn

Het Mantis netwerk omvat 28 eigendommen, plus een wereldwijd netwerk van hotels en residenties, met inbegrip van boutique villa’s en vaandeldragers zoals Founders Lodge – een Zuid-Afrikaans wildpark gelegen in de Oost-Kaap, Mantis St Helena – een boutique hotel op een eiland in de Atlantische Oceaan, en het Draycott Hotel in Londen, synoniem voor elegantie uit de Oude Wereld gemixt met typisch Britse luxe. De Mantis groep exploiteert ook een unieke luxe woonboot en een romantische lodge onder het merk Zambezi Queen collection, die beide openstaan voor unieke ervaringen en avonturen.

Deze strategische samenwerking zal de leidende positie van AccorHotels in Afrika versterken en het natuurbehoud verder integreren in haar activiteiten. Mantis streeft naar behoud van de biodiversiteit van de landschappen waarin hun eigendommen gehuisvest zijn en deelt de voordelen van het ecotoerisme met de lokale bevolking door het creëren van banen. Onderwijs, ook een kernwaarde van de Mantis-groep, wordt geïllustreerd in ‘Worldwide Experience’, waarmee internationale studenten de mogelijkheid krijgen om instandhoudingsinvesteringen in Zuidelijk Afrika te doen. De groep heeft ook een samenwerkingsverband met Stenden University, hotel management instelling in Zuid-Afrika, die studenten opleidt in de horeca en hen stages laat lopen in diverse exploitaties. Mantis is de enige instelling in de wereld die een cursus ‘Conservation and Lodge Beheer’ aanbiedt.