Acqua di Parma: licht na het duister : de weg naar mannelijkheid

Een nieuwe dag breekt aan, het ochtendritueel begint. De man ontwaakt en omarmt zijn viriliteit – zijn hart, geest en ziel. Langzaam maar zeker wordt hij een beter mens, de man die hij voorbestemd is te worden.

EEN ITALIAANSE TRADITIE

BARBIERE heeft een lange geschiedenis in Italië, waar een scheerbeurt een oeroude traditie is. De tijd heeft geen vat op dit stijlvolle, elegante en mannelijke ritueel.

De Romeinen schoren de barbaren als symbool van beschaving. Een gebruik dat hun nakomelingen hebben overgenomen, een eeuwenoude gewoonte die vandaag nog steeds in stand gehouden wordt door de verfijnde man.

COLONIA IN HART EN ZIEL

Wanneer de zon opkomt, verspreidt de BARBIERE een iconische en tijdloze geur: fris, verfijnd… Colonia. De baken van traditie wordt verlicht door de Italiaanse zon. Het ochtendritueel prikkelt de zintuigen. Colonia is een ode aan de BARBIERE die de man transformeert tot een lichtend voorbeeld van verfijning en viriliteit.

VAN VADER OP ZOON

Een nieuwe dag breekt aan, het ochtendritueel begint. De vader verzorgt zich, zijn zoon volgt opmerkzaam elke beweging. Dit overgangsritueel bereidt de jongen voor op een leven dat in het teken staat van verfijning. De traditie wordt opnieuw overgedragen aan een volgende generatie. Later wordt de jongen zelf een man, een vader, en zal ook hij dit bijzondere ritueel aan zijn eigen zoon doorgeven.

TOEKOMSTGERICHT DENKEN

Vanuit het verleden werpt de BARBIERE een blik op de toekomst. Zijn ervaringen, gedachten en herinneringen zijn uiterst krachtig en intens. De duisternis heeft geen vat op hem. Het moment is aangebroken om het licht te volgen en aan te raken. Laat de beleving beginnen.

DE KUNST VAN HET SCHEREN

De nieuwe adel is trouw aan het volledige BARBIERE-ritueel: voorbereiding, scheerbeurt, aftershave en huidverzorging. Voor de eigentijdse man is deze totaalervaring een heerlijk moment van ontspanning en verzorging. Hij beperkt zich niet tot een gewone scheerbeurt, en neemt alleen genoegen met de volledige BARBIERE-beleving.

EEN NIEUWE DAG VOL LICHT EN VERFIJNING BREEKT AAN

De dag begint. Wanneer de Italiaanse zon opkomt en de wereld hult in een warm licht, ontdoet de barbaar zich van zijn ruwe mantel en toont hij zijn zachtaardige, verfijnde ziel. De meest geraffineerde en uiterst natuurlijke ingrediënten maken van dit tijdloze ritueel een buitengewone ervaring. Uit de BARBIERE-traditie is een nobelheid ontstaan die niet meer wijkt.