Aérovision – de Elzas vanuit de lucht …

Een unieke en spectaculaire ontdekking van de wijngaarden van de Elzas met warme luchtballon. Aérovison biedt sinds een 20-tal jaar vluchten aan hetzij voor groepen van 8 tot 12 personen, hetzij individueel voor 2 personen.

Vluchten kunnen het ganse jaar doorgaan voor zover de klimatologische omstandigheden het toelaten, weinig wind en voldoende zichtbaarheid zijn evenwel noodzakelijke basisvoorwaarden. De geschiedenis van warme luchtballon kent in 1783 een enorme doorbraak wanneer de gebroeders Montgolfiere erin slagen de mens te laten ‘vliegen’.

De ballonvaarten gaan ’s ochtends vroeg van start waardoor je een prachtige zonsopgang boven de wijngaarden kan beleven. Het goudgele en roze timber van de eerste zonnestralen koestert de kleine dorpjes en vertederen de wijnstokken. Afhankelijk van je  vlieghoogte krijg je andere luchtstromingen en wordt de tocht boven de boomtoppen avontuurlijk en toch poëtisch. Hogerop krijg je een blik over de ganse regio die langzaam ontwaakt met opborrelend verkeer. Aérivison biedt vluchten boven de grote regio Colmar –Munster met zicht op de wijngaarden, de nabije Rijnvallei, bergen en de plaine du Ried, maar ook vluchten in Saverne, de noordelijke Vogezen en de glooiende heuvels.

De vluchten worden besloten met een luchtdoopcertificaat, ontbijt en natuurlijk de onontbeerlijke Crémant d’Alsace, uitstap die met de voorbereidingen en opplooien van de ballon zowat 5 uur in beslag neemt met minimaal 2 uur effectieve vlucht. Een absolute aanrader om de Elzas op vanuit een totaal ander perspectief te ontdekken.

www.aerovision-montgolfiere.com