Africa’s first Curio hotel by Hilton opent de deuren

Legend Hotel Lagos Airport opent op Murtala Muhammed International Airport en markeert Hilton’s 500ste hotel in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het hotel voegt zich bij de exclusieve Curio Collection by Hilton, een verzameling van meer dan 60 unieke lokale en authentieke ervaringen.

Legend Hotel Lagos Airport ligt op de internationale luchthaven Murtala Muhammed, die jaarlijks meer dan acht miljoen passagiers verwerkt. Het stijlvolle hotel grenst aan de privéjetterminal van de luchthaven en heeft een exclusieve terminal voor de gebruikers van privépassagiersvliegtuigen. Het hotel ligt op vijf kilometer van de nationale terminal en een kilometer van de gewone internationale terminal.

Hilton streeft naar groei en kansen in heel Afrika en is sinds 1959 onafgebroken aanwezig op het continent. Hilton is momenteel actief in 41 landen en heeft 53 hotels in de ontwikkelingspijplijn. De groep verwacht dit aantal de komende 5 jaar te verdubbelen zeker door het betreden van nieuwe markten. Nieuwe openingen zijn de komende jaren gepland o.m. in Botswana, Ghana, Swaziland, Uganda, Malawi en Rwanda behoren tot de landen waar het niet opereert.

Legend Hotel Lagos Airport is ook geschikt voor het verkennen van de wijk Ikeja, met de weelderige Ikeja Golf Club op minder dan 11 km afstand en Ikeja City Mall in de buurt. Daarnaast kunnen reizigers Lagos ‘rijke erfgoed ontdekken in Freedom Park en het National Museum of genieten van de natuurlijke schoonheid van de stranden zoals Oniru Private Beach of Victoria Island.

Hoogtepunten van het hotel

  • Eigentijds ontwerp: het hotel beschikt over 54 ruime kamers en suites, met een prachtig interieur in art-decostijl. Alle kamers zijn voorzien van een 40-inch televisie, fauteuil, ergonomische werkplek, badkamer met een aparte douche en een bad. Het hotel heeft ook twee Presidential Suites, die een eigen terras met een bar en bubbelbad en een prachtig uitzicht op het vliegveld biedt.
  • Culinaire ervaring: in het restaurant en de bar kan men genieten van Nigeriaanse en internationale gerechten en speciale cocktails. De stijlvolle Sky Lounge is ideaal voor lichte hapjes en drankjes. Roomservice is 24 uur per dag beschikbaar.
  • Zakelijke en recreatieve voorzieningen: Het hotel biedt drie flexibele vergaderruimten met ruime terrassen, daglicht en moderne A / V-apparatuur. Met een totale oppervlakte van 120 vierkante meter biedt de vergaderruimte plaats aan 80 afgevaardigden. Er is eveneens een overdekt zwembad, een stoombad en een 24/7 fitnesscentrum.