Aftellen naar doop megacruiseschip MSC Grandiosa

  • Eerste cruiseship van de Meraviglia PLUS-generatie – • Eerste seizoen in de Westelijke Middellandse Zee – • Twee nieuwe ‘Cirque du Soleil at Sea’-shows aan boord.

Over precies 6 maanden, op 9 november, wordt de MSC Grandiosa in Hamburg gedoopt. MSC Cruises, ’s werelds grootste privécruiserederij met hoofdzetel in Zwitserland en marktleider in Europa, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en de Golfstaten, kondigt aan dat TV-ster Michelle Hunziker deze feestelijke en glamoureuze evenementen zal presenteren.

De MSC Grandiosa is het derde schip van de Meraviglia-generatie, en het eerste van de Meraviglia-Plus-klasse. MSC Grandiosa is al het vijfde schip dat in slechts tweeënhalf jaar werd gelanceerd in het kader van een investeringsplan van 13,6 miljard euro verspreid over een periode van 10 jaar. Daarop volgen nog eens 12 schepen tot 2027, met als eerste het zusterschip MSC Virtuosa die zal in oktober 2020 gedoopt worden.

MSC Grandiosa doet haar naam alle eer aan. De Meraviglia-Plus-klasse wil dan ook op elk vlak voldoen aan de eisen van de passagier van vandaag, en die zelfs overtreffen. Met meer publieke ruimte, nieuwe functies, tal van faciliteiten en entertainment zijn deze schepen ideaal voor het hele gezin. De Meraviglia-Plus schepen zijn ontworpen om alle seizoenen te trotseren en kunnen in de meeste internationale cruisehavens aanmeren.

Enkele blikvangers:

– De iconische Mediterranean Promenade vormt het hart van het schip. Onder deze 98,5 meter lange LED-hemel kunnen gasten genieten van een gevarieerd entertainmentprogramma en naar hartenlust shoppen, eten en drinken.

– MSC Grandiosa zet sterk in op shoppingbeleving aan boord. In de boektieks op de binnenpromenade vinden de gasten hun favoriete kleding, juwelen, technologische snufjes en nog veel meer tegen onovertroffen prijzen.

– Het nieuwe restaurantconcept L’Atelier Bistrot, een Frans geïnspireerde bar met loungehoek, die ook een podium, dansvloer en een terras biedt.

– De twee nieuwe shows van Cirque du Soleil at Sea staan ook op het programma. Dit maakt deel uit van een langetermijnsamenwerking tussen MSC Cruises en Cirque du Soleil.

– ‘s Werelds eerste virtuele persoonlijke cruise-assistent, ZOE, biedt een geavanceerde vorm van comfort. Deze Artificial Intelligence-gastenservice beantwoordt alle vragen van de gasten om voortdurend een aanspreekpunt te hebben vanuit hun kajuit. Dit nieuwe concept is een unieke cruise-ervaring, dat deel uit maakt van MSC for Me.

– MSC Grandiosa overwintert in de Middellandse Zee. Dit is een prachtige periode om Barcelona, Palermo, Marseille of Valletta op Malta te verkennen. Er zijn minder toeristen en het klimaat in de regio is perfect voor een ontdekkingstocht van deze populaire havensteden.

MSC Cruises is ‘s werelds grootste privécruiserederij en de nummer één in Europa en Zuid-Amerika. Als innovator in de cruisewereld is de maatschappij één van de jongste in de sector. Gedurende de eerste tien jaar van haar bestaan kende ze een groei van 800% en bouwde ze stap voor stap haar internationale faam uit.De vloot van MSC Cruises bestaat momenteel uit 16 ultramoderne, zeer innovatieve schepen met een bijzonder elegant design die de klanten een ongeëvenaarde vakantie-ervaring garanderen, met een heerlijke, authentieke keuken, een bekroond ontspanningsaanbod, een comfortabele accommodatie en relaxen in alle toonaarden, dankzij een onberispelijke service en expertise. Een investeringsplan van 13,6 miljard euro getuigt bovendien van een nooit eerder geziene ambitie en moet de vloot tegen 2027 op 29 megacruiseschepen brengen. Momenteel heeft MSC Cruises 6 nieuwe scheepsklassen. Het zijn stuk voor stuk prototypen van mariene architectuur en design.MSC Cruises voelt een diepe verantwoordelijkheid tegenover de fysieke en menselijke wereld waarbinnen het actief is. De onderneming legt het grootst mogelijke respect aan de dag voor de oceanen van de wereld en blijft onverminderd streven naar vernieuwende manieren om de ecologische impact van zijn cruises te verminderen.De vakantiecruises van MSC Cruises worden wereldwijd verkocht via een distributienetwerk in 81 landen. De onderneming heeft wereldwijd 30.500 mensen in dienst, op haar schepen en aan wal en maakt deel uit van de Groep MSC, een consortium van de grote namen in logistiek en transport.