Air Algerie lanceert haar vluchten vanuit Brussels South Charleroi airport

Twee wekelijkse vluchten met bestemming Algiers! De nationale Algerijnse luchtvaartmaatschappij, Air Algérie, lanceert vanaf 18 december een nieuwe vluchtroute met bestemming Algiers. Naar aanleiding van twee wekelijkse vluchten zal de Algerijnse hoofdstad worden verbonden met Brussels South Charleroi Airport op dinsdag en zondag. De tickets worden vanaf heden verkocht op de website van de luchtvaartmaatschappij – http://www.airalgerie.dz – vanaf € 166 heen-terug.

De Algerijnse hoofdstad zal vanaf 18 december 2018 worden bediend door een tweede luchtvaartmaatschappij. Een Boeing 737-600 met een capaciteit van 101 zitplaatsen, verzekert de twee wekelijkse verbindingsvluchten tussen de tarmac van BCSA en de Algerijnse hoofdstad. De vluchten op dinsdag en zondag, vertrekken uit Algiers om 16.30 met aankomst in Charleroi om 19.10, de vluchten naar Algiers vertrekken in Charleroi om 20.10 met aankomst in Algiers om 22.55.

Met de opening van deze nieuwe lijn, hoopt Air Algérie de sterke verankering in België te bevestigen en wil het beantwoorden aan de behoeften van haar cliënteel. Er worden vier tarieven voorgesteld bij vertrek vanuit Brussel-Charleroi, van een “light” tarief tot economy plus-dienstverlening, met een lokprijs van € 166 incl. btw heen-terug. Naast de service aan boord is er een uitgedachte bagagefranchise, die is aangepast aan de behoeften van elke passagier.

Air Algérie, de nationale Algerijnse luchtvaartmaatschappij, opgericht in 1962, is de 8ste luchtvaartmaatschappij die actief is op Brussels South Charleroi Airport. Het is tevens de derde nationale luchtvaartmaatschappij die haar vertrouwen toont in de dienstverlening van Brussel-Charleroi. Air Algérie kent momenteel een sterke groei inzake commerciële prestaties en vervoert meer dan 6,1 miljoen passagiers per jaar, in een netwerk met meer dan 70 bestemmingen. Air Algérie beschikt over een vloot van 59 toestellen die vluchten verzorgen van en naar vier verschillende continenten.

Jean-Jacques CLOQUET, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport: “We zijn enorm verheugd dat we Air Algérie vanaf heden kunnen rekenen onder onze partnerluchtvaartmaatschappijen. Met deze 2de luchtvaartmaatschappij kunnen we ons aanbod naar Algerije uitbreiden met vluchten naar de hoofdstad, Algiers. We hopen dat we verdere samenwerking in goede verstandhouding kunnen blijven ontwikkelen. Na een onderbreking van meer dan twintig jaar, verwelkomen we Air Algérie opnieuw met veel plezier op onze tarmac. De luchtvaartmaatschappij was in de 90-er jaren al actief op Brussel-Charleroi en heeft bijgedragen tot het succes van de luchthaven. De terugkeer van de Algerijnse luchtvaartmaatschappij geeft ons alleszins een positief gevoel en we hopen dat deze nieuwe lijn tussen Brussel-Charleroi en Algiers ook het verhoopte succes zal kennen. ”