Air Corsica breidt uit en stelt 3de luchthaven in Corsica voor

Op 3 juli 2018 opendeAir Corsica een nieuwe verbinding tussen Brussel-Charleroi en Calvi: goed voor 3.240 zitjes in het zomerseizoen, van 3 juli tot 28 augustus 2018, dankzij een wekelijkse rotatie op dinsdag. Deze grote nieuwigheid wordt toegevoegd aan een uitbreiding van het aanbod op de twee andere verbindingen Ajaccio-Brussel Charleroi en Bastia-Brussel Charleroi, die vorig jaar geopend werden.

Na een overduidelijk succes in de zomer van 2017 (eind maart 2017 tot eind oktober 2017) blijft Air Corsica uitbreiden: deze twee verbindingen worden verlengd tot januari 2019, goed voor bijna drie maanden extra exploitatie en een grotere frequentie. Dit betekent een stijging van 26.960 zitjes in vergelijking met 2017.

In totaal worden voor de zomer 2018 en de winter 2019 84.960 zitjes voorzien tussen de drie Corsicaanse luchthavens (Ajaccio, Bastia, Calvi) en Brussel Charleroi. De vluchten gebeuren met de Airbus A320 met 180 passagiers en brengen u in 1 uur en 40 minuten naar België.

Een uitbreiding van de verbindingen tussen Corsica-Brussel Charleroi over drie jaar. Air Corsica heeft een programma uitgewerkt met als doel dit jaarlijks te laten terugkomen. Er wordt op drie jaar tijd een ambitieuze verhoging voorzien. Air Corsica is geïdentificeerd als ‘ambassadeur van Corsica, dit betekent:’  tijdens het eerste jaar van maart tot oktober 2017 waren er 58.000 zitjes,  sinds 28 maart 2018 tot januari 2019 waren er 84.960 zitjes, de bestemming zal in het derde jaar vanaf april 2019 jaarlijks terugkeren.

Een echt vernieuwende dynamiek: aantrekkelijkheid van de frequentie, prijzen en diensten. Air Corsica stelt een vernieuwend programma in beide richtingen voor: Brussel Charleroi-Corsica en Corsica-Brussel Charleroi zorgt voor flexibiliteit in de verblijven en stimuleert vakantie tot in het naseizoen. Door de keuze van de werkingsdagen en de ruimte in de uurroosters, bevordert Air Corsica de combinatie van lange en korte verblijven. Bovendien vergemakkelijkt het aanbod met veelvuldige frequentie het binnenkomen en verlaten van om het even welke luchthaven om het prachtige eiland te ontdekken. Een Belgische toerist kan bijvoorbeeld in de luchthaven van Ajaccio toekomen en vertrekken in de luchthaven van Bastia of Calvi enz… Dit aanbod wordt gecombineerd met een aantrekkelijk en competitief tarief waarbij de ‘plus-diensten’ gratis zijn: Een basisprijs van € 39 incl. btw enkele vlucht (tarief wijzigbaar zonder kosten in dezelfde reserveringsklasse).

Inbegrepen diensten: Bagage in het laadruim van 23 kg (franchise verdubbeld naargelang de reserveringsklasse), bagage in de cabine van 12 kg + 1 handtas, warme en koude dranken aan boord en kleine snacks geserveerd, krant en tijdschrift aan boord, registratie online en stoelkeuze, opvang van kinderen die alleen reizen (UM) en personen met beperkte mobiliteit, commerciële assistentie via telefoon 7 dagen op 7, geen kosten op de website www.aircorsica.com, ongeacht welke kredietkaart gebruikt wordt. Informatie en aankopen op: www.aircorsica.com

Hervé PIERRET, Lid van de directie van Air Corsica, vertelt: ‘We zijn erg tevreden met onze komst naar Brussel-Charleroi aangezien de resultaten onze verwachtingen overstijgen met een bezettingspercentage van bijna 90%. Het is ook het resultaat van een erg goede samenwerking tussen de teams van Brussel-Charleroi Airport en de onze. Air Corsica is verheugd dat ze op deze manier enerzijds haar aanbod in 2018 kan uitbreiden met een verlenging van het seizoen tot januari 2019 en een nieuwe verbinding vanuit Calvi en anderzijds haar band met de Belgische landgenoten kan versterken om hen zo de troeven van het eiland ook in het naseizoen te doen ontdekken.’

Jean-Jacques CLOQUET, Gedelegeerd bestuurder van Brussels South Charleroi Airport, is blij met deze mededeling en verklaart: ‘De Corsicaanse luchtvaartmaatschappij breidt uit in Charleroi. Air Corsica draagt bij tot de mooiste successen van de luchthaven. Sinds zij voet zette op de tarmac van BSCA hebben we begrepen dat de vraag er was. Corsica biedt met al haar toeristische troeven een enorm potentieel voor het België en de buurlanden. Dankzij deze verbindingen tussen het ‘île de beauté’ en ons land maken we het voor de reizigers mogelijk op ontdekking te gaan op het eiland, met een kleiner budget eén met alle faciliteiten. ‘