Air Corsica: heropstart van Brussels South Charleroi airport

De luchtvaartmaatschappij zal 72.840 plaatsen aanbieden in 2021. De Corsicaanse luchtvaartmaatschappij Air Corsica zal dit jaar 72.840 plaatsen aanbieden aan Belgische reizigers vanuit Brussels South Charleroi Airport. Er zullen 402 vluchten worden uitgevoerd. Dit stemt overeen met het aanbod van 2019, het referentiejaar vóór de gezondheidscrisis. De luchtvaartmaatschappij is op de afspraak voor de heropstart, met haar 4 routes van de luchthaven Brussel-Charleroi naar Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari.

Sinds medio juni is de gehele vloot van Air Corsica volledig operationeel om haar klanten de ruimste keuze aan frequenties en capaciteiten te kunnen bieden. Op 12 juni 2021 heeft de maatschappij haar vluchten tussen Corsica en de luchthaven Brussel-Charleroi hervat en tijdens de zomerperiode zal ze tot 14 wekelijkse verbindingen tussen België en het “eiland van schoonheid” verzorgen.

Van de 402 vluchten die dit jaar zijn gepland, zullen er vier bestemmingen worden aangedaan, waaronder een nieuwe route naar Figari, naast Ajaccio, Bastia en Calvi de drie luchthavens die sinds 2017 in het aanbod zaten. Het veelzijdige aanbod maakt het gemakkelijk om alle platforms van Corsica te betreden en het Franse eiland beter te ontdekken. Het vluchtaanbod gaat ook vergezeld van een aantrekkelijk en competitief prijsbeleid met twee stuntprijzen: – € 39 incl. btw enkele reis, zonder ruimbagage; één stuk handbagage van 12 kg is gratis inbegrepen, – € 59 incl. btw voor een enkele reis met een stuk ruimbagage van 23 kg en een stuk handbagage van 12 kg. Informatie en aankopen op: www.aircorsica.com

Philippe VERDONCK, CEO Brussels South Charleroi Airport: ″Air Corsica hervat haar activiteiten met een gelijkwaardig aanbod als dat van 2019. Dat is goed nieuws voor reizigers die een eiland met talrijke facetten willen ontdekken! We kunnen niet anders dan verheugd zijn en Air Corsica bedanken voor het hernieuwde vertrouwen in onze teams, alsook voor het uitgebreide aanbod met de toevoeging van een extra route naar Figari”.

Luc BERENI, voorzitter van het Directoraat van Air Corsica, verklaart: ″AIR CORSICA is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij voor vluchten tussen België en Corsica, zowel op het vlak van het aantal jaarlijkse vluchten als het passagiersaantal. Onze aanwezigheid op Brussels South Charleroi Airport is van lange duur; hierdoor konden we ons aanzienlijke aanbod vanaf juni 2021 herschikken, waaruit blijkt dat wij ervan overtuigd zijn dat deze markt zeer snel kan evolueren. AIR CORSICA verbindt BSCA nu met de vier luchthavens van ons eiland en wij zijn van plan onze aanwezigheid te consolideren door nieuwe frequenties toe te voegen en de exploitatieperiode te verlengen ″.