Alan Larch, nieuwe executive chef Fregate Island

Oetker Collection kondigt met genoegen aan dat Alan Larch is benoemd tot nieuwe Executive Chef van Fregate Island Private op de Seychellen.

Wayne Kafcsak, Algemeen Directeur van Fregate Island Private: “Het is een waar plezier om Alan te mogen verwelkomen op het eiland, want hij is een buitengewone troef voor ons culinaire aanbod. Fregate Island Private is immers niet zijn eerste eilandervaring, en hij zal de gastronomische beleving ongetwijfeld naar een hoger niveau weten te tillen in deze parel van Oetker Collection op de Seychellen.”

Meer dan twintig jaar ervaring in alle uithoeken van de wereld

Alan Larch genoot een opleiding in onder meer het Royal Horseguards Hotel, een van de meest prestigieuze hotels in Londen, en heeft bewezen dat hij moeiteloos een internationale dimensie weet te geven aan zijn keuken. Larch leerde immers de kneepjes van het vak in Zuid-Afrika, Zuidoost-Azië en de Caraïben. Samen met zijn recente vier jaar in het Fairmont Royal Pavilion op Barbados heeft deze chef-kok vandaag meer dan twintig jaar ervaring op zijn palmares, waarvan tien jaar in leidinggevende functies.

Een ongeëvenaarde culinaire ervaring

Dankzij het klimaat en de gevarieerde natuur kan Fregate Island Private volledig gebruikmaken van zijn eigen oogst. De meeste producten die worden geteeld op het eiland – groenten, kruiden, specerijen en exotische vruchten – worden dagelijks geoogst, om kraakverse ingrediënten te leveren voor gerechten van topkwaliteit.

De gasten kunnen telkens genieten van de visvangst van de dag, aangevuld met producten uit de eigen plantages. Alan Larch bedenkt met plezier een menu naar ieders voorkeur en stelt alles in het werk om de authentieke smaken tot hun recht te laten komen in zijn vers bereide gerechten. Een volledig team onder leiding van Executive Chef Alan Larch wijdt zich vandaag ook aan het voortdurend verbeteren van de plantages. Alan Larch: “We kweken meer dan 120 soorten groenten, fruit, specerijen en kruiden. De smaak van kruiden uit eigen kweek, het aroma van verse koffie en tamarinde prikkelen de zintuigen.”

Fregate Island Private verrast zijn gasten graag met een lunch of diner op de meest onverwachte locaties. Naast de restaurants en bars biedt het hotel talrijke gastronomische arrangementen, zoals een diner in een hut tussen de takken van een van de oudste en grootste treurvijgenbomen op het eiland of een diner in de Yacht Club. Ook een lunch of diner in het hart van de plantage van de chef-kok is telkens weer een unieke belevenis. Elk gerecht wordt samengesteld met de groenten, aromatische kruiden en exotische vruchten die groeien op het eiland. De zeven privéstranden van Fregate Island Private zijn bovendien de ideale plek voor een barbecue, ontbijt, lunch of diner met z’n tweetjes, met het hele gezin of onder vrienden. Het Pavillon Glacis Cerf is dan weer de uitgelezen plek om te genieten van het adembenemende uitzicht over de omringende eilanden bij een heerlijk kopje thee.

Tijdens een tocht op het water bij schemerlicht of een sashimi-picknick worden alle gerechten bereid aan boord van een van de boten. Wanneer de avond valt en het tijd is voor een aperitief, kunnen er cocktails worden geserveerd op Mount Signal, het hoogste punt van Fregate Island Private. Last but not least kunnen de gasten ook rekenen op een persoonlijke butler, om de meest exquise diners te organiseren in het intieme comfort van hun privévilla.