Allround Venue Zwartwit Gent

Zwartwit is een gloednieuwe allround venue in de regio Gent, een combinatie van een event space (wit) met een restaurant (zwart).

Zwartwit is de 5de zaak in vier jaar tijd voor de Gentse hospitality onderneming die met Ray, Millie Vanillie, Krookcafé en Moris een breed spectrum binnen het horeca-landschap aanbiedt, dit met de focus op een perfecte hospitality. De modernistische architectuur van het gebouw sluit perfect aan bij het minimalistische design en artwork. De twee op zich staande entiteiten (restaurant en eventruimte, zwart en wit) vormen samen een homogeen geheel, kortweg een veelzijdige en multifunctionele venue ofte Zwartwit.

Wit, de eventruimte is een in twee opdeelbare ruimte geworden ideaal voor mediumgrote en grote events. Deze kadert in een semi-industriële setting: grote open ruimtes, bakstenen muren, polybeton vloer, veel licht dankzij de grote ramen die kunnen worden opengezet. De zaal Wit is zeker en vast ‘one-fits-all” maar absoluut met de mogelijkheid om op je event een eigen stempel te drukken. De capaciteit in de grootste setting is 400 personen die in een kleinere setting tot 250 wordt teruggebracht. Zittend wordt deze capaciteit tot de helft herleid. Dit alles met een bruikbare hoogte van 2m20.

Deze ruimte beschikt voor een ruim technisch basispakket dat volgens afspraak kan worden uitgebreid terwijl er ook een los- en laadzone, onthaalbalie, vestiaire, lockers en een minder-validetoilet beschikbaar zijn.

Zwartwit werkt met preferred techniekleveranciers en cateringsuppliers, inbreng van eigen partners is mogelijk in onderling overleg. Ideaal voor seminaries, personeelsfeesten, congressen, teambuildings, modeshows, netwerkbijeenkomsten, culturele evenementen, …

De locatie beschikt over een 20-tal eigen parkingplaatsen. Bij events is er qua parkeergelegenheid een samenwerking voorzien met ISPC, nauwelijks enkele tientallen stappen van de locatie. In directe nabijheid van de R4, E17 en E 40 is ze makkelijk bereikbaar met fiets, openbaar vervoer (de bushalte bevindt zich voor de Ghelamco arena 50m verder) en de wagen.

Het restaurant Zwart is geopend van maandag tot en met vrijdag en dit van 8 tot 17 uur en focust op ontbijt, lunch en het namiddagsegment. ’s Avonds en in het weekend is de restaurantruimte beschikbaar voor verjaardagen, kookworkshops, familiefeesten of gezellige dansfeestjes. Desgewenst is een aangepaste verlichting en geluidsysteem beschikbaar.

De ruggengraat van de keuken van restaurant Zwart is een kopje koffie, een uitgebreide ontbijtkaart met vegan en glutenvrije opties, een lunchkaart met koude en warme gerechten en een namiddagkaart met lekkere zoetigheden en thee’s. De focust ligt hierbij op seizoensgebonden groenten met verse en lokale producten. Alles is ook takeaway mogelijk, terwijl de catering voor events gebeurt in samenspraak met preferrend partners.

Zwartwit – Ottergemsesteenweg uid 802 – 9000 Gent