Anantara Chiang Mai resort: voedzame menu met cannabis

Anantara Chiang Mai’s spionnen-thema The Service 1921 Restaurant and Bar resort, twee Michelinsterren, lanceert een gezond en voedingsrijk cannabis geïnfuseerd menu. Gasten kunnen zich nu tegoed doen aan o.m. gefrituurde zeebaars met krokante cannabisbladeren en een cannabistamarindesaus; pikante gegrilde garnalen met traditionele Thaise kruiden en cannabis; gestoofde varkensspareribs met een soep van shitake-champignons en cannabis; gewokt rundvlees met cannabis en gegrilde riviergarnalen met een pittige limoen cannabissaus.

De Thaise regering heeft onlangs de meeste delen van de marihuanaplant uit het strafrecht gehaald en hoewel de THC-rijke bloemen, toppen en zaden verboden terrein blijven, zijn andere delen van de plant, zoals de bladeren, van de verboden lijst gehaald en op het menu van de fijnproever terechtgekomen vanwege hun voedingswaarde. Cannabisbladeren zijn zeer voedzaam en bevatten aanzienlijke hoeveelheden essentiële vitaminen en mineralen die gezonde gerechten en dranken complementeren. Wanneer de bladeren van de cannabisplant vers en rauw zijn, worden cannabinoïden in de cannabisplant eerder in hun zure dan in hun actieve vorm aangetroffen, wat betekent dat gasten zich niet versuft zullen voelen van het eten of drinken van rauwe cannabisbladeren.

Het nieuwe menu bevat ook insta-vriendelijke op cannabis gebaseerde drankjes zoals de H.I.D. (Hemp in Distiller) met verse cannabisbladeren, moesson jasmijnthee, pandanblad, droge sinaasappel en kamillethee. De Genmaicha Hazelnut Latte met genmaicha-thee, melk, hazelnootsiroop, cannabispoeder, cannabisblad en chocoladekoekjes. Of voor iets meer verfrissends terwijl u vanaf de ruime veranda geniet van het briesje van de Ping-rivier, de Cannabis Fizzy, met frisdrank, appelnectar, ananassap, limoensap, cannabissiroop en een topje van cannabisblaadjes.

Het Service 1921 Restaurant en Bar is een prachtig oud koloniaal huis dat het middelpunt vormt van het Anantara Chiang Mai Resort. Geopend in 1921 als het Britse Consulaat, viert het huis dit jaar zijn honderdjarig bestaan. Het voormalige huis van de familie van de consul omvatte een rechtszaal, kantoren, dienstvertrekken en stallen voor olifanten. Het consulaat ontving een constante stroom bezoekers, in de eetzaal werden drankjes en maaltijden geserveerd. Honderd jaar later geeft The Service 1921 een nieuw beeld van dit erfgoed met een fictieve illusie van de geheime inlichtingendienst van de Britse regering. De sociale en privéruimten variëren van gemeenschappelijke dinersalons, een elegante bar met een pluche lounge en al fresco zitplaatsen op de rondlopende beneden- en bovenveranda’s, tot een wijnkelder voor fijnproevers, een exclusieve whiskykamer en een privé-eetkamer die toegankelijk is via een geheime deur van een boekenplank in de bibliotheekmuur.