Anantara: resort op Dubai’s world island

Anantara Hotels, Resorts & Spas kondigt een spannende aanstaande toevoeging aan haar Midden-Oosten portfolio aan. Het luxe merk exploiteert al negen hotels en resorts in de regio, waaronder zes in de Verenigde Arabische Emiraten, met de nieuwste aanwinst te lanceren in het vierde kwartaal van 2021.

Anantara World Islands Dubai Resort bevindt zich in de laatste stadia van ontwikkeling in de archipel World Islands, gelegen in de Arabische Golf, ongeveer vier kilometer uit de kust van Dubai in de VAE. Het nieuwe resort is het eerste hotel in het Zuid-Amerikaanse continent van de World Islands ontwikkeling. Het eiland zal volledig worden gewijd aan het resort, gasten krijgen toegang met de boot in slechts 15 minuten vanaf de steiger van Anantara The Palm Dubai Resort.

Het complex zal 70 appartementen tellen, bestaande uit suites, strand- en zwembadvilla’s. De villa’s hebben een privézwembad, een eethoek buiten en directe toegang tot het strand, waardoor ze het perfecte toevluchtsoord zijn voor gezinnen en koppels. Spabehandelingen op de kamers, een fitnessruimte en een kinderclub zullen ook deel uitmaken van de voorzieningen van het nieuwe resort. Flora en fauna zijn er in overvloed op het eiland, dus het is echt een plek om te ontsnappen aan de stad en onder te dompelen in de natuur.

Tot de eetgelegenheden behoren een mediterraan al fresco restaurant en Arabisch-Indische specialiteiten, perfect voor romantische diners en barbecues op het strand. Daarnaast zullen versgevangen zeevruchten worden bereid door een getalenteerd in-house team van chef-koks die de beste gerechten naar het eiland zullen brengen. Een stijlvolle bar lounge biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de skyline van Dubai, met inbegrip van de beroemde bezienswaardigheden Burj Khalifa en Burj al Arab, nog specialer bij zonsondergang.

Anantara World Islands Dubai Resort is eigendom van luxe vastgoed- en horeca-ontwikkelaar Seven Tides Limited en holding met een portefeuille van uitzonderlijke eigenschappen, waaronder het enorm populaire Anantara The Palm Dubai Resort.

Anantara exploiteert momenteel meer dan 40 hotels in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Europa en de Indische Oceaan, met een pijplijn van nieuwe ontwikkelingen, onder meer in het Midden-Oosten, Europa en Azië.