Araguaney Eurostars Santiago do Compostela

Hotel Eurostars Araguaney is een prestigieus vijfsterrenhotel in het centrum van Santiago de Compostela. Sinds de bouw in 1985 staat het symbool voor elegantie en klasse en is tegenwoordig ongetwijfeld dé plaats om gezien te worden in de hoofdstad van Galicië.

Eurostars Araguaney beschikt over 81 moderne kamers, sommige klassiek ingericht terwijl andere een meer avant-garde interieur hebben. Het hotel beschikt verder over een zwembad, sportschool, sauna, eigen parkeerplaatsen met een niet te versmaden en onovertroffen paardrijcentrum. Het hotel is ideaal voor zakelijke bijeenkomsten als voor familiale uitstapjes. Het Restaurant Caney, beroemd in heel Santiago, heeft een uitstekende kaart met internationale gerechten, maar men kan er ook genieten van de traditionele Galicische keuken.

De naam, Araguaney, oogt exotisch. De araguaney (tabebuia chrysantha) is de nationale boom van Venezuela die mooie goudgele bloemen draagt. In het Arabisch is ‘aryuani’ de naam van een felgele kleur. De araguaney toont de essentie van het hotel omdat het in één woord de Arabische kleuren met de uitbundige Latijns-Amerikaanse flora verenigt. De naam Araguaney werd door de oprichter van het hotel, Ghaleb Jaber Ibrahim, gekozen. Hij heeft Palestijnse wortels, is met een Venezolaanse getrouwd en woonde al geruime tijd in Compostella. Eurostars Araguaney staat eveneens voor kunst. De gangen en kamers hangen vol met kunstwerken van artiesten als Quintana Martelo, Antón Patiño en Felipe Criado

Het Eurostars Araguaney Hotel is het kloppende hart voor bedrijfsbijeenkomsten in de hoofdstad van Galicië. De 13 vergaderruimtes in verschillende afmetingen bieden voor elk event een passende ruimte. Mural, het kleinste salon biedt plaats aan 30 personen, de overige ruimtes van 35 tot 250 m² bieden naargelang de gekozen opstelling, plaats aan 20 tot 300 personen. Mede door deze conferentieruimtes is het Eurostars Araguaney een van de toonaangevende congrescentra van de stad. De ruimtes zijn perfect ingericht en beschikken over simultaanvertaling, video-conferenties, gesloten tv-circuits, secretariële ondersteuning en vele andere diensten.

Araguaney Eurostars – Rúa de Alfredo Brañas, 5, 15701 Santiago de Compostela