Australië; 1ste Indigo hotel in bruisend Adelaide

Het boutique lifestyle-merk Hotel Indigo van IHG Hotels & Resorts heeft zijn Australische debuut gemaakt met de opening van Hotel Indigo Adelaide Markets op 1 maart. Het langverwachte hotel met 145 kamers heeft een intrigerend design, een nauwe band met de buurt en een voorbeeldig culinair aanbod. Het wordt een levendig cultureel centrum voor de lokale bevolking en bezoekers, en een kenmerk van Hotel Indigo vestigingen over de hele wereld.

Het hotel ligt naast de levendige Adelaide Central Market en zet zich in voor lokale producenten in de twee restaurants, Market & Meander Eatery and Bar, en in de rauwkostbar op het dak, Merrymaker, de hoogste bar op het dak in Adelaide. Het hotel is gevestigd op het terrein van een voormalige textielfabriek en de “Raw and Refined” ontwerpethos van het pand viert het commerciële verleden van de buurt met een spannende mix van historische en moderne architectuur, evenals in het oog springende hedendaagse designelementen.

De openbare ruimten van het hotel zijn voorzien van opvallende bakstenen bogen die de bogen van de Adelaide Central Market nabootsen, kleurrijke, op straatkunst geïnspireerde muurschilderingen van befaamde Australische collagekunstenaars, waaronder Tristan Kerr, en een zichtbare terracotta bakstenen muur met intrigerende verwijzingen naar de buurt, zoals “Six o’clock Swill” en “Mad March” – de naam van de festivalmaand in de stad. Het culturele eerbetoon wordt voortgezet met exclusieve, op het Adelaide Festival geïnspireerde affiches in de gangen en kamers, terwijl een wisselende selectie kunstwerken een boeiend, steeds veranderend decor vormt in de openbare ruimten.

Net zoals geen twee wijken hetzelfde zijn, zijn ook geen twee Hotel Indigo’s hetzelfde. De 145 oversized kamers en suites van het hotel hebben allemaal een uniek design, geïnspireerd door de plaatselijke omgeving. Hiertoe behoren koperen armaturen – een knipoog naar het kopermijnerfgoed van Zuid-Australië, eigentijds licht houten meubilair en kleurrijke tapijten met het kenmerkende tegelpatroon met vlakvulling dat vaak in traditionele huizen in Adelaide wordt gebruikt. De badkamers zijn uitgerust met moderne regendouches met twee koppen en eersteklas badartikelen van Biology, die de groene ethos van het hotel ondersteunen met grootformaat flessen en milieuvriendelijke verpakkingen.

De bedhoofden zijn versierd met opvallende, op het Festival geïnspireerde muurschilderingen. De ramen van vloer tot plafond bieden een majestueus uitzicht over de stad en de Adelaide Hills, en alle kamers hebben een lokaal tintje, zoals de thee van de plaatselijke leverancier T Bar. De 25 suites van het hotel zijn voorzien van luxueuze kingsize bedden, espressomachines en minibars met lokaal geproduceerde items, waaronder een vooraf geproduceerde Wattleseed Negroni van Lot 100 in de Adelaide Hills, Floral as Hell Gin van de plaatselijke distilleerder Blend Etiquette en het heerlijke Inch Licorice Block van Melba’s Chocolates uit Adelaide.

Het hotel ligt op een steenworp afstand van de overvloedige verse streekproducten en kleurrijke figuren op Adelaide Central Market. Andere attracties in de buurt zijn Chinatown, met een keur aan authentieke Aziatische eetgelegenheden, en de multiculturele gastronomische straten Grote en Gouger Streets, waar u van alles kunt vinden, van authentieke Japanse yakitori tot gegrilde steaks in Argentijnse stijl. Naast fantastische eetgelegenheden vindt u in de steegjes van de buurt ook uitnodigende bars voor een drankje voorafgaand aan het diner, waaronder de retrochique cocktailbar Lotus Lounge, de ambachtelijke brouwerijspecialist 55ml en de ambachtelijke jeneverdistilleerder Prohibition Liquor Co.

Het hotel ligt ook op loopafstand van veel van de grote trekpleisters van de stad, zoals Rundle Mall, Adelaide Botanic Garden, Adelaide Oval, Adelaide Zoo en Art Gallery of South Australia. Het hotel is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, met een gratis tramhalte in de buurt.

Naast een goed uitgerust 24/7 fitnesscentrum beschikt het hotel over een 13 meter lang overloopzwembad, twee vergaderzalen in boardroomstijl en de mogelijkheid om evenementen te houden op de mezzanine en op het dak.