Autograph collection hotels introduceert The Ben, 1ste Waterfront hotel downtown West Palm beach

The Ben is een klassiek hotel voor een nieuw tijdperk, een uitvloeisel van het Iconic Ben Trovato Estate. The Ben maakt deel uit van het gevarieerde en dynamische portfolio van Autograph Collection, dat bestaat uit meer dan 180 onafhankelijke hotels die met visie en passie zijn gebouwd. Net als The Ben is elk hotel in de Autograph Collection uniek en bijzonder:

The Ben sluit zich aan bij de robuuste portefeuille van Autograph Collection met 18 hotels in Florida, waaronder het pas geopende Cadillac Hotel & Beach Club in Miami Beach, The Daytona in Daytona Beach en Fenway Hotel in Dunedin.

Het 208 kamers tellende, nieuw gebouwde hotel heeft een modern design dat de geest van het Ben Trovato Estate weerspiegelt, een van de oorspronkelijke huizen van West Palm Beach. Byrd Spilman Dewey, een van Florida’s meest productieve auteurs uit het pionierstijdperk, gaf haar 1892 Victoriaanse huis de naam Ben Trovato, wat letterlijk “goed uitgevonden” betekent. De naam is afgeleid van “Se non è vero, è ben trovato,” een Italiaanse uitdrukking die, losjes vertaald, betekent “Zelfs als het niet waar is, is het een goed verhaal”. Het Landgoed zette West Palm Beach op de culturele kaart, met onderhoudende grootheden van Henry Phipps Jr. tot Woodrow Wilson en de Vanderbilts.

The Ben heeft vandaag de dag een nieuw beeld van Dewey’s joie de vivre, haar liefde voor entertainment, haar grillige interesses en persoonlijke passies, creatief gekanaliseerd. Net als de Ben Trovato Estate is dit nieuwe hotel een plek voor socialisatie, levendige gesprekken en verrijking.

Het interieur van de hotels intrigeert de gasten met een combinatie van rijke texturen en aardetinten die geaccentueerd worden door weelderig groen dat doet denken aan de omgeving van Zuid-Florida en het klimaat dat Dewey betoverde. De kamers zijn voorzien van eclectische elementen, waaronder verschuifbare boekenkasten die, een raam in de douche onthullen en grillige, modieuze, iconische collageportretten. In de lobby is een boekvitrine geplaatst om het silhouet van hotelmuze Dewey’s gezicht te manifesteren.

Proper Grit debuteert als het kenmerkende restaurant van het hotel, met Executive Chef Andre Sattler aan het roer. Het hedendaagse Zuid-Florida chophouse is dagelijks geopend en biedt zowel binnen als buiten zitplaatsen in een comfortabele, maar chique omgeving. Een gemeenschappelijke stijl tafel strekt zich uit over de eetkamer om de socialisatie aan te moedigen, met gezellige, huiskamerachtige hoekjes waar de gasten intiem kunnen genieten van een cocktail voordat ze gaan tafelen.

The Ben beschikt ook over Spruzzo, een prachtige lounge op het dak en een bar die toegankelijk is via een expreslift direct vanaf de begane grond. Deze nieuwe West Palm hotspot heeft een prachtig ‘Byrds-eye’ uitzicht op de Palm Harbor Marina en daarbuiten, en biedt een omgeving voor gasten om buiten te genieten van cocktails aan het zwembad en mediterrane hapjes.

The Ben, dat zijn wortels en identiteit als het sociale centrum van West Palm in de binnenstad eer aandoet, beschikt over meer dan 8.000 sq ft aan vergader- en evenementenruimte, van een gestroomlijnde boardroom tot een unieke, met glas afgesloten galerie, The Studio, die een aanvullende flex-ruimte, een leeg doek,om innovatieve evenementen om tot leven te brengen.