Autograph collection hotels verwelkomt Toscaanse Royalty Grand Universe Lucca

Autograph Collection Hotels, onderdeel van Marriott International, kondigt de langverwachte opening aan van het voormalige 16e-eeuwse Palazzo, Grand Universe Lucca, Autograph Collection. Het 55 kamers tellende boutique hotel, compleet met negen unieke suites, voegt zich bij de diverse en dynamische groeiende portfolio van het merk, dat waarden als visie, design en ambacht uitdraagt.

“We zijn verheugd over de uitbreiding van ons aanbod van one-of-a-kind hotels in Italië en ons debuut in de charmante stad Lucca,” aldus Jenni Benzaquen, Vice President, Brand, EMEA, Marriott International. “Grand Universe Lucca is een uniek juweel in de prachtige stad en de onafhankelijke geest van Autograph Collection Hotels past perfect bij het volgende hoofdstuk van het hotel.”

Lucca, bekend als de stad van honderd-en-een kerken, ligt in het hart van Toscane, aan de voet van de Apuaanse Alpen en op minder dan een half uur rijden van de prachtige kust van Versilia. Het hotel kijkt uit op twee van de mooiste piazza’s van Lucca, ideaal om de prachtige stad te ontdekken. Op steenworp afstand bevinden zich meesterwerken van middeleeuwse en renaissance-architectuur, waaronder de Chiesa dei Santi Giovanni e Reparata, het historische Teatro del Giglio, en het bruisende monument Piazza Napoleone.

Voorheen was het een Palazzo van de Paoli familie tijdens de Renaissance, in 1857 werd het omgetoverd tot een uniek hotel, dat beroemd werd door het ontvangen van dichters, filosofen en kunstenaars uit de hele wereld. Nu opent het zijn deuren voor een nieuwe generatie na een multi-miljoen pond kostende renovatie onder leiding van Archea Associati S.r.l, waarbij het hotel in zijn oude gloeiende pracht is hersteld. Het verleden van het hotel leeft voort in het heden, met elementen zoals de bestaande muurfunderingen die dateren uit de Romeinse tijd en de oude glasblazer fontein overblijfselen in de kelder.

De gastenkamers tonen een unieke mix van tijdloze stijl en hedendaagse verfijning. Zijde en fluwelen textiel in aardse tinten van druivenrood, dennengroen en Toscaans zonnegeel, die het beroemde erfgoed van de zijdeproductie van de stad weerspiegelen, ontmoeten moderne houten oppervlakken met gouden details. Delicate wandtapijten zijn een eerbetoon aan de wijngaarden van de regio, terwijl verfijnde, glazen hanglampen een eerbetoon zijn aan de glasblazerij van het pand. Muziek, een van de pijlers van het hotel, wordt weerspiegeld in de naam van elke kamercategorie, van de ‘Piccolo Room’ tot de ‘Puccini Suite’ naar operacomponist Giacomo Puccini, die in Lucca werd geboren en een regelmatige bezoeker van het pand was.

Naast de historische locatie in de interieurs van het hotel, biedt Grand Universe Lucca een traditioneel Italiaans restaurant, Legacy, waar lokale gerechten worden geserveerd, vergezeld van heerlijke wijnen. In de bar op het dak, Sommitá, kunnen gasten genieten van een digestivo vernoemd naar de grote persoonlijkheden van de stad, en een panoramisch uitzicht op Cattedrale di San Martino en daarbuiten.

Bij de toetreding tot Autograph Collection Hotels, zal Grand Universe Lucca een aantal kenmerkende aanbiedingen introduceren, van privé-cocktaillessen met de hoofd-mixologist van het hotel, tot wijnproeverijen van enkele van Toscane’s meest beroemde druivensoorten. Voor een werkelijk unieke ervaring kunnen gasten de Symphony Lounge bezoeken om hun eigen themalied te ontgrendelen met de ‘Prelude of Existence’ ervaring. Hier creëert de klassieke componist van het hotel een gepersonaliseerde Prelude, gemaakt om de persoonlijkheid van de gast te weerspiegelen