Autosalon 2019: Dream Cars nu nog grootser

Voor het eerst sinds zijn oprichting in 2011 wordt het Salon Dream Cars gedurende de hele periode van de Brussels Motor Show toegankelijk voor het publiek. Een mooie manier om extra aandacht te besteden aan de vijfde editie van deze niet te missen afspraak voor elke liefhebber van prestigewagens.

Als aantrekkingspunt voor meer dan een derde van alle bezoekers op de Brussels Motor Show, gunt het salon Dream Cars zich in 2019 het statuut van een permanente tentoonstelling. Bij de vorige edities moesten geïnteresseerden nog geduld oefenen tot de laatste dagen van het Salon om de mooiste bolides ter wereld van dichtbij te bekijken. Dat is echter verleden tijd want de meest exclusieve pareltjes van de automarkt worden voortaan gedurende de hele Brussels Motor Show tentoongesteld. Salonorganisator FEBIAC koestert hoge verwachtingen voor het Dream Cars-salon en hoopt maar liefst 200.000 dromers aan te trekken met deze erg selecte tentoonstelling.

Plaats van afspraak is Paleis 1, een waardig schrijn voor deze exclusieve auto’s: verspreid over veertig podia staan tal van automobiele pareltjes die schitteren rond het thema ‘Magic City Light’. De scenografie op zich zal bezoekers al in vervoering brengen. Zij zullen – om bij het thema te blijven – de lichtjes in de ogen hebben… Het wordt een waardige opvolger van de twee vorige edities in het teken van Franse tuinen en van ‘Winter Chic’.

De toeslag die aan het grote publiek gevraagd wordt om naast het traditionele Salon ook toegang te krijgen tot Dream Cars bedraagt 3 euro in voorverkoop (Dream pack) of 5 euro ter plekke. Maar om de droom voor een groter publiek toegankelijk te maken, wordt het Dream Cars-salon op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 januari gratis toegankelijk voor elke bezoeker die een algemeen toegangsticket heeft gekocht via het online verkoopplatform.

Traditiegetrouw staat er de avond voor de opening van de tentoonstelling een exclusieve gala-avond op het programma. Die avond vindt plaats op donderdag 17 januari. Het wordt een bijzondere samenwerking met Culinaria waarbij 10 topchefs, die samen 18 sterren vertegenwoordigen, het beste van zichzelf geven.

Om de vijfde verjaardag van het Dream Cars-salon te vieren heeft GMT, de fabrikant van luxehorloges, een bijzonder horloge ontworpen. Van dit unieke verzamelstuk zullen slechts 100 exemplaren worden gemaakt, die op het Salon zelf of via de website van het Salon kunnen worden aangekocht voor 595 euro incl. btw.

Exposanten ingeschreven voor de Dream Cars-tentoonstelling op 27 november 2018: Alpina / Alpine / Aston Martin / Audi / Bentley / BMW / Dodge / Ferrari / Ford / Jaguar / Lamborghini / Land Rover / Lotus / McLaren / Mercedes-Benz / Porsche / Rolls-Royce / Vertigo/ Zagato. www.salondreamcars.be