Avani debuteert eind 2020 in Kenia met Avani Nairobi suites

Avani Hotels & Resorts kondigt de uitbreiding van haar voetafdruk in Oost-Afrika aan met de ondertekening van het eerste Avani-eigendom in Kenia. De Avani Nairobi Suites wordt momenteel ontwikkeld door Fedha Group, een van de belangrijkste vastgoedontwikkelaars van Kenia.

De nieuwbouw van 15 verdiepingen zal de aanwezigheid van het merk Avani in Afrika verder versterken, naast de bestaande eigendommen in Botswana, Namibië, Zambia, Mozambique en Lesotho, die tegen het einde van 2020 zullen worden geopend. Het volledig uitgeruste pand zal worden gevestigd in het hart van Westlands, een eersteklas zakelijke en recreatieve wijk van Nairobi, met directe toegang tot een reeks van multi-nationale bedrijven, restaurants en bars allemaal op slechts 40 minuten rijden van Jomo Kenyatta International Airport.

Avani Nairobi Suites biedt 120 sleutels, bestaande uit 90 appartementen met één slaapkamer, 20 appartementen met twee slaapkamers en 10 appartementen met drie slaapkamers. De suites zijn ontworpen door Beglin Woods Architects en bieden ramen van vloer tot plafond en privéterrassen met uitzicht op het stadslandschap. De afmetingen variëren van 100 m² voor de één-slaapkamer, tot 200 m² voor de duplex drie-slaapkamer units en zijn perfect geschikt voor een mix van vrijetijdsbesteding, bedrijfsmatig en langdurig verblijf.

Gasten van Avani Nairobi Suites voor lang en kort verblijf kunnen ‘s avonds genieten van een drankje in de bar op het dak met uitzicht op de skyline van de stad, maar ook van een internationaal diner in het restaurant. Voor gasten die op zoek zijn naar een evenwichtige levensstijl, biedt AvaniFit eigentijdse fitnessfaciliteiten en een verwarmd binnenzwembad.

“Deze fantastische uitbreidingsmogelijkheid markeert het debuut van Avani in Oost-Afrika en weerspiegelt de groeiende internationale vraag naar het merk”, aldus Javier Pardo, Vice President Avani Hotels & Resorts. “Nu Avani al aanwezig is met zes accommodaties in zuidelijk Afrika, naast een zeer succesvol resort op de Seychellen, is dit een belangrijke strategische stap voor het merk om te debuteren in Kenia”. Ramine Behnam, Vice President Development EMEA Minor Hotels, merkte ook op: “We zijn verheugd om samen te werken met Fedha Group voor dit nieuwe pand in het strategische Westlands district van Nairobi, waarbij het merk Avani in Kenia wordt geïntroduceerd en een brug wordt geslagen naar ons sterke bestaande vrijetijdsaanbod in Oost-Afrika. “We zijn er erg trots op dat we onze horecaportefeuille kunnen uitbreiden met dit pand, dat al internationaal erkend is voor zijn ontwerp. Kleine hotels zijn precies de groeiende en vooruitstrevende hotelgroep waar we trots op zijn om mee samen te werken – Nairobi is weer verdiend in het nieuws met een nieuwe faciliteit die zijn International City status waardig is”, aldus Dhruv Pandit, CEO van Fedha Group, de Developers.