Aviasim Brussel: nooit gezien in België: een lijnvliegtuigsimulator

AviaSim Brussel biedt zowel particulieren als bedrijven de kans om aan de knoppen te zitten van een simulator van een lijnvliegtuig. Klaar om op te stijgen? AviaSim lanceert zijn vluchtsimulator ter bestemming van 24 000 steden voor het eerst in België. Klik je gordel vast in de gereconstrueerde cockpit, met scherm van 180°, en word zelf piloot. Voor groot en klein vanaf 10 jaar.

Het concept: “Een belevenis voor zowel gepassioneerden als debutanten vanaf 10 jaar” Tot vandaag hadden enkel professionals toegang tot vluchtsimulators. Voortaan kan echter iedereen de plaats innemen van de flight captain, opstijgen en landen op de luchthaven van zijn of haar keuze en een bestemming overvliegen van een de 24000 geprogrammeerde steden. Met deze hoogtechnologische vliegsimulator dompelt AviaSim het publiek onder in een realistische omgeving. De cockpit bevat een scherm van 180°, 3 projectoren die de horizon simuleren en naast de 2 pilotenzetels ook nog 3 extra zetels van waaruit geobserveerd kan worden.

Na een briefing van een tiental minuten met een professionele piloot, is het tijd voor de praktijk! Wanneer de vlucht is gekozen gaat de rechterhand op de gashendel en de andere naar de bedieningsknoppen. Het vliegtuig begint meteen te versnellen en stijgt op. De belevenis eindigt met een realistische landing: het vliegtuig vertraagt, de wielen en kleppen worden uitgeschoven, de daling naar de landingspiste wordt ingezet. Eens aan de grond meldt u aan de passagiers dat ze aangekomen zijn.

“AviaSim stelt zijn vluchtsimulator open voor piloten” De geavanceerde AviaSim-vluchtsimulator is perfect geschikt voor piloten die willen oefenen en hun competenties onderhouden. De DGAC-gelabelde simulatoren zijn scherp geprijsd en uitstekend geschikt voor trainingspakketten. Het AviaSim-centrum biedt aangepaste vormingen voor piloten die hun selectie of MCC voorbereiden.

“AviaSim: een unieke ervaring voor corporate events!” AviaSim biedt een nieuwe approach voor alle business events. Bedrijven kunnen voortaan recreatieve activiteiten, teambuildings en serious games organiseren rond de simulatoren.

Serious games zijn een nieuwe trend op het gebied van teambuilding. De medewerkers worden ondergedompeld in een onbekende wereld om hun managementskills en teamgeest te ontwikkelen. De sessies worden begeleid door instructeurs die professionele piloten zijn en zich aanpassen aan het niveau van elk van de deelnemers. AviaSim verwelkomt ook bedrijven in het kader van vergaderingen, seminaries of commerciële challenges. Het centrum kan evenementen organiseren voor groepen van 5 tot 20 deelnemers.

Een luchtvaartstage tegen stress:

Sereen op reis met een programma dat zowel theorie als praktijk inhoudt. Wie al vliegt maar telkens toch nerveus blijft, wie nog nooit het vliegtuig heeft genomen door zijn grote angst, wie zo bang is in het vliegtuig dat het een fobie dreigt te worden waardoor het onmogelijk is om nog een vliegtuig te nemen: ZET DE STAP!

AviaSim Brussel biedt een antistress-stage aan die toelaat om uw vliegangst onder controle te krijgen. De deelnemers krijgen uitleg, raad en antwoorden over de oorsprong en de aard van de vrees die ze hebben om het vliegtuig te nemen. De simulator is een bijzonder efficiënt instrument om te leren omgaan met stress en de wereld van de luchtvaart beter te leren kennen.

“Wanneer je je in een onbekende situatie bevindt, zoals tijdens een vlucht, neemt de verbeelding het over van de ratio. Dat is wat we vliegangst noemen. Paniek kan echter vermeden worden door enkele eenvoudige handelingen. Een van de doelstellingen van een antivliegangstsessie is om aan de deelnemers tools te geven om zich zekerder te voelen.” Arthur P. , boordcommandant, specialist vliegangst

AvaSim werd in 2012 opgericht door Thomas Gasser, een ondernemer die gepassioneerd is door luchtvaart. AviaSim is de eerste onderneming in Europa die aan particulieren en bedrijven een beleving in een simulator van lijnvliegtuigen, jachtvliegtuigen en helikopters aanbiedt. Vandaag is AviaSim aanwezig in 12 Franse steden en ook in Brussel. De onderneming plant twee à drie nieuwe licenties per jaar, in zowel Frankrijk als andere landen.

AviaSim Louizalaan 363 1050 Brussel T. +32 2 354 02 04 – Open van dinsdag tot zaterdag van 10u tot 19u Discovery pack vanaf 99 euro. www.aviasim.com