Baanbrekend Lifestyle apatyhotel Locke Munchen

Opent zijn meest ambitieuze project tot nu toe, Wunderlocke München. De 360 appartementen tellende bestemming in de opkomende wijk Sendling brengt immers een gastvrijheidsconcept als geen ander naar de Beierse hoofdstad. Met dit concept verwelkomt Pioneering lifestyle aparthotel merk Locke het volgende hoofdstuk in haar Europese expansie. De langverwachte opening is beschikbaar voor korte en lange verblijven en biedt zowel inwoners als bezoekers een nieuwe uitvalsbasis om de opkomende wijk Sendling te verkennen.

WunderLocke is ontworpen door de befaamde interieurarchitecten Holloway Li en beschikt over 360 ruime designappartementen, een grote co-workingruimte, een koffiebar, vergader- en evenementenruimtes en een verwarmd buitenzwembad, een sauna en een fitnessstudio. In de kenmerkende Locke stijl, beschikt WunderLocke over een mix van ruime studio, één- en twee-slaapkamer appartementen, waarvan sommige met een eigen terras en een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en de Beierse Alpen. Elk appartement is ontworpen om in te wonen, wat de focus van het aparthotel op middellange tot lange verblijven onderstreept via speciale tarieven voor wekelijkse en maandelijkse verblijven, en de ambitie om een welkome ruimte te worden voor de ontluikende onderstroom van kunstenaars, creatieven en tech-ondernemers in de stad.

WunderLocke biedt onderdak aan een in Duitsland ongeëvenaard eet- en drinkconcept in de vorm van ‘Mural Farmhouse’: vijf eet- en drinkbestemmingen verspreid over zeven verdiepingen, bedacht door de oprichters van het met een Michelin-ster bekroonde lokale restaurant Mural.

Het ambitieuze eet- en drinkconcept omvat het ‘Mural Farmhouse Restaurant’, een restaurant met 70 plaatsen dat de hele dag geopend is, ‘Mural Farmhouse Fine Dining’, een verfijnde Chef’s Table, ‘Mural Farmhouse Café’, een koffiebar, een wijn- en cocktailbar en ‘Mural Farmhouse Rooftop’, een dak met een panoramisch uitzicht op de Beierse Alpen. De visie voor Mural Farmhouse is ontwikkeld in samenwerking met de internationaal erkende chef Rico Birndt. Onder invloed van de “farm-to-table”-beweging zal het voedsel worden geleverd door lokale en regionale producenten; en eenmaal gerijpt zal een stedelijke boerderij op het dak handgeplukte seizoensgebonden kruiden en groenten voor het restaurant leveren.

Het ontwerp voor WunderLocke, gemaakt in samenwerking met Holloway Li, is geïnspireerd op de theorie van Vasily Kandinsky over ‘Innerer Klang’ (innerlijke stem). Kandinsky, die een belangrijke periode van zijn carrière in München doorbracht, onderzocht hoe we door middel van abstractie een nauwere band met de natuur kunnen ontwikkelen. Deze benadering stelde Holloway Li ook in staat om duurzame ontwerppraktijken in de ontwikkeling van het gebouw te integreren, door de botten van de oorspronkelijke structuur van WunderLocke te vieren zonder overmatige bekleding en ontwikkeling. Om het betonnen geraamte van het gebouw te verzachten, heeft Holloway Li aardetinten en weelderige materialen gebruikt naast speelse kleuraccenten en levendig terrazzo; terwijl warme houtsoorten, natuurlijke materialen en botanisch groen verwijzen naar de natuur.

WunderLocke vormt een nieuw creatief centrum in het zuidwesten van München – en blaast het industriële erfgoed van het gebied nieuw leven in. Met voldoende transportverbindingen naar het bruisende stadscentrum en binnen handbereik van de serene Beierse Alpen, is WunderLocke een dag-tot-nacht bestemming met een evoluerend cultureel programma gericht op wellness, muziek, kunst, eten en drinken. In de geest van het spotten van opkomend creatief talent in München, heeft het aparthotel verschillende samenwerkingen gesmeed met lokale bedrijven, waaronder lifestyle- en muziekduo Public Possession en modemerk Coexist.