Balls & Glory serveert … een zomer met ballen

Gehaktballenrestaurant Balls & Glory maakt er een onvergetelijk lekkere zomer van. Je ontdekt er dit seizoen de allereerste Ballenfrisco’s, de in huis gemaakte limonade en de heerlijke barbecueballen. Balls & Glory komt ook naar je toe! De (gloednieuwe) foodtruck doet tal van festivals aan. Ten slotte vind je de gehaktballen deze zomer ook aan de kust in de pop-upwinkel Nightshop in Knokke-Heist.

Festivalballen: Festivalfood hoeft geen domper op de feestvreugde te zijn. Balls & Glory tuft met zijn gloednieuwe foodtruck richting Cactus (12 t.e.m. 14 juli) en Tomorrowland (18 t.e.m. 20 en 25 t.e.m. 27 juli). In de Arteveldestad kun je tijdens de Gentse Feesten (18 t.e.m. 27 juli) aanschuiven in het voorportaal van feestzaal de Cocteau (Jan Palfijnstraat 17, vlak bij de Oude Beestenmarkt), en dat dagelijks van 11.30 tot 23 uur. De B & G Foodtruck staat tot slot ook op Dranouter (1 t.e.m. 3 augustus).

 

Pop-upwinkel Nightshop in Knokke-Heist: Deze zomer vind je Balls & Glory van 11 juli t.e.m. 24 augustus ook bij Nightshop in Knokke-Heist. Van al de creatieve modeontwerpen, tentoonstellingen, boekvoorstellingen, modeshows en andere culturele lekkernijen die je daar ontdekt, krijg je gegarandeerd reuzenhonger. Je kunt er gelukkig de Balls & Glory-gehaktballen ter plaatse opeten of meenemen naar huis. Open van 17 tot 21 uur in de Nellenslaan 136, Knokke-Heist.

Extra lekkers: Gloednieuw deze zomer zijn de Ballenfrisco’s. Een traditionele frisco met het Balls & Glory-logo, maar dan met  overheerlijk vanillehoeve-ijs op een stokje, overgoten met chocolade. En de home made citroenlimonade wordt nu ook verkocht in flesjes van een halve liter. Zo kun je thuis, onderweg of tijdens je picknick genieten van deze frisse dorstlesser.

Vergeet ook niet dat je de gehaktballen van Balls & Glory perfect op de barbecue kunt klaarmaken! Je wikkelt ze in aluminiumfolie en legt ze op de grill. Zo’n 30 minuten later zijn ze klaar voor degustatie.

Genieten in het zonnetje: Balls & Glory zit nu al even in de markt van het Felix Pakhuis in Antwerpen. Deze zomer kun je ook buiten smullen van de heerlijke gehaktballen. Het reuzengrote terras aan de Godefriduskaai is namelijk weer open. Binnen bestel je, buiten eet je met een schitterend uitzicht op de jachthaven van het Willemdok.

Balls & Glory – in Antwerpen, Gent en Brugge – serveert zowat dagelijks twee verschillende gehaktballen of een veggieball met seizoensstoemp of salade en pittige sauzen. Schuif mee aan de Balls & Glory-tafel, waar gratis kraantjeswater met een citroentje en een schaal vers fruit altijd voor je klaar staan, of kies uit maar liefst 16 smaken om thuis je gehaktballenverslaving op peil te houden.

Deze zomer kies je uit een van de volgende smeuïge vullingen: spinazie, kaas, Breydelham-prei, kervel-spek, champignon-truffel, appel-cassonade, rabarber, zwarte olijven, pesto, maïs-curry, pesto, erwtjes-munt, asperge of zongedroogde tomaten. Nieuwe smaken voor de zomer van 2014 zijn bloemkool-pickles, pure bearnaise en groenepepersaus.

 

Apero time: ontdek het Glorious Gin-recept: Hoewel Balls & Glory ooit begon als lunchrestaurant, kun je er vandaag ook ’s avonds terecht. Als aperohapje kun je dan ook al wat kleine Happy Balls bestellen, perfect met onze frisse, aromatische Glorious Gin erbij. Die kun je ook zelf proberen maken. Hierbij verklappen we je ons recept!

Ingrediënten: 1/2 liter suikersiroop Balls & Glory, 1 liter Filliers Dry Gin 28, 1 komkommer, ½ venkel, citroensap.

Suikersiroop: 500 ml water, 250 g suiker, citroensap. Water en citroensap laten koken, suiker erin oplossen, giet in een gesteriliseerde fles en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.

To do: Snij venkel & komkommer in stukjes van 3×3 cm. Overgiet met de suikersiroop en de gin. Sluit de bokaal (zorg dat die vol zit en alle stukjes onder staan) en laat gedurende één week masseren. Zeef en bewaar in een fles.

Afwerking: 6 ijsblokjes in een glas, 2 x 70 ml Glorious Gin & werk af met 50 ml soda.