Balls & Glory wil Brussel veroveren met gevulde gehaktbal

 

Sinds maandag 15 juni heeft Brussel er een nieuwe hotspot bij. Balls & Glory, het succesvolle gehaktballenconcept van Wim Ballieu, opende in de Lakensestraat 171 een filiaal. Na Gent en Antwerpen kan nu ook Brussel kennismaken met de overheerlijke grote gehaktballen gevuld met smeuïg lekkers en geserveerd met een seizoensslaatje of stoemp en pittige sauzen.

Balls & Glory staat voor gezond, laagdrempelig en eenvoudig. Of zoals Mr. Balls & Glory Wim Ballieu het zegt: “We maken het verschil door slowfood in een fast served-formule aan te bieden”. Je hebt er dagelijks de keuze tussen twee reuzegrote gehaktballen of een veggie-exemplaar. Wat de ballen bijzonder en geliefd maakt, is hun smeuïge, verrassende vulling. Je krijgt je gehaktbal geserveerd samen met een stoemp of een slaatje van het seizoen en als afwerking pittige sauzen. Op tafel vind je gratis kraantjeswater en vers fruit.

Voorts kun je ook een Ball uit het vuistje bestellen voor onderweg, of kiezen voor een van de tien seizoensballen uit de koeltoog, die je dan thuis afbakt. Een greep uit het aanbod? Ratatouille, kervel-spek, champignon-truffel, zongedroogde tomaat, bloemkool-pickles … De smaken wisselen elk seizoen.

Lokaal lekkers

Veel aandacht gaat naar de kwaliteit van de ingrediënten. Die komen van lokale handelaars en boerderijen. Elke Ball wordt nog altijd met de hand gerold. Net als het menu is ook de drankenkaart beperkt: Vedett, Palm, rode en witte wijn, en in huis gemaakte limonade. Speciaal voor Brussel is er ook Volga van het vat te verkrijgen. Verder kun je ook aperitieven met Happy Balls en een Glorious Gin-cocktail. Je maaltijd sluit je af met een Balls & Glory-frisco of een brownie en een slow coffee of thee.

Gent, Antwerpen, Brussel

Balls & Glory opende voor het eerst de deuren in 2012 in Gent als pop-up. Bezieler is Wim Ballieu, die zocht naar een lekkere, gezonde, snelle en originele hap. Met succes. Ondertussen groeide de pop-up in Gent uit tot een uit de kluiten gewassen resto, vlak bij de Veldstraat. In Antwerpen ging in 2013 aan het Felix Pakhuis een tweede vestiging open. Daarnaast zijn er ook de Balls & Glory-foodtrucks die je boekt of tegenkomt op de beste festivals. Je vindt bovendien een greep uit het assortiment in de koeltoog van Delhaize.

Pop-up in Brussel alvast tot 31/12

Dat Balls & Glory nu ook in Brussel opent, hoeft niet te verwonderen. Wim woont sinds enkele jaren in onze hoofdstad en was al even op zoek naar een geschikt pand. “Omdat Brussel een wildgroei aan horecazaken wil tegengaan, kun je niet zomaar een restaurant beginnen in een pand dat daar niet voor bestemd is. De tientallen horecapanden die ik bezocht, hadden dan weer geen potentieel voor Balls & Glory”. Tot nu dus. Het bekende café Flamingo in de Lakensestraat contacteerde Wim en vroeg of hij geen zin had om de gigantische ruimte te delen. Wim: “Flamingo ligt in een boeiende buurt, met creatieve bureaus, fijne horecazaken en culturele instellingen als de KVS en Argos als buren. We starten er als een pop-up tot eind december 2015. Als het een succes blijkt, dan blijven we er natuurlijk!”

Rock-‘n-roll-interieur

Flamingo werd netjes in tweeën gesplitst. Binnen eet je aan de Lange Jan-tafel van Jan Hoet junior, buiten vind je gezellige picknickbanken op het grote straatterras. Aan de beschermde gevel en het originele stucwerk raakte Balls & Glory niet, maar met enkele interieurknipogen naar de andere B&G-zaken – zoals kooilampen, stencils en houtfineer – kreeg het klassieke interieur toch een rock’-n-rollboost.

Balls & Glory Brussel – Lakensestraat 171- 1000 Brussel

Open van maandag t.e.m. zaterdag, van 10 tot 22 uur.

Boeken kan vanaf 10 personen via 0483 60 59 55.