BAUT, the winter edition All Black

Na een succesvolle periode aan het Amsterdamse Stadionplein heeft pop-up restaurant BAUT een nieuwe, verrassende en minstens zo fantastische locatie: BAUT ZUIDAS.

Zoals de naam verklapt, heeft BAUT zich als ‘moving circus’ tijdelijk verplaatst naar een locatie op de Amsterdamse Zuidas. Masterchef jurylid en chef-kok Michiel van der Eerde en zijn team openden op vrijdag 15 januari met succes de nieuwe locatie op de Prinses Irenestraat 31-33 te Amsterdam.

Michiel van der Eerde: ‘Het pand waar wij met BAUT nu in zitten wordt het nieuwe kantoor van de Postcode Loterij, VriendenLoterij en de BankGiro Loterij (de Goede Doelen Loterijen). Later dit jaar zullen zij het duurzaam verbouwen. Wij zijn blij dat zij het gebouw tot die tijd aan BAUT ter beschikking stellen. Met de 50 eigen parkeerplekken zijn we natuurlijk ook erg blij, vrijwel al onze gasten kunnen gratis parkeren.’

BAUT ZUIDAS is zeven dagen per week geopend voor koffie, lunch, borrel, diner en bijeenkomsten. Zowel zakelijk als privé; BAUT ZUIDAS is er voor iedereen. De bar en bistro die voorheen deel uitmaakten van het restaurant, hebben op de nieuwe locatie een geheel eigen gedeelte; de BAUT Bar & Bistro. Een unieke locatie voor een borrel waar overdag ook een hapje of (borrel)bite kan worden gegeten.

Waar BAUT afgelopen voorjaar koos voor de kleuren wit en blauw, is er voor deze wintereditie gekozen voor het thema ‘all black’. BAUT keert hiermee weer terug naar waar het mee begon: een tikkeltje rauw en tegelijkertijd toch warm. Met veel creativiteit geeft het team er een vernieuwende twist aan, die ook in de kaart en de gerechten is terug te zien. Zo blijft BAUT de dynamische en toegankelijke plek die men gewend is en vooral een fijne plek om lekker te eten en drinken.

Naast succesnummers als Heineken Afterwork en het Oesterfest, zal BAUT ZUIDAS met een aantal nieuwe en unieke concepten komen. Een voorproefje hiervan is de Back2Back Challenge. Hierin daagt chef Michiel van der Eerde een collega chef uit en vormen de gasten de jury die de gerechten van beide chefs beoordelen. De uitgedaagde chef nomineert vervolgens een andere bekende chef of BN’er om plaats te nemen in de keuken van BAUT ZUIDAS en daar de Back2Back Challenge aan te gaan. De eerste Back2Back Challenge vindt plaats op 7 februari. Wie er wordt uitgedaagd is nog een verrassing.

BAUT ZUIDAS is zeven dagen per week geopend voor koffie lunch, borrel, diner en bijeenkomsten. www.bautamsterdam.nl  –  www.facebook.nl/bautamsterdam