B&B Suvereto

Midden de overvloedige rijkdom van de Toscaanse wijnregio van Bolgheri, Suvereto en Maremma, heeft wijnkenner Filippo Magnani samen met zijn echtgenote, in het lieflijke en historische stadje Suvereto de B&B Suvereto geopend.

 

Een ideale locatie om de historische achtergrond van de regio te ontdekken maar evenzeer een centrale ligging om Toscane tot geliefkoosde pleisterplaats te laten uitgroeien. Toscane is een ideale zonnebestemming voor de Belgische toeristen die er tal van exploraties ondernemen. Zonnekloppers vinden in de omgeving leuke zandstranden, spa’s en kunnen een uitstapje naar het eiland Elba op slechts een 20-tal km van Suvereto organiseren. De B&B is eveneens een uitnodiging om in de herfst de wijnregio op een gepassioneerde manier te beleven. Wijnen van Suvereto, Bolgheri en Maremma behoren tot de Toscaanse kroon die voornamelijk door de Barollo en Montepulciano wordt beheerst. Deze wijnen hebben identieke kenmerken en eigenschappen maar missen het etiket ‘luxeproduct’. Eventueel in de herfst is het tevens een ideale uitvalsbasis om jachtpartijen op touw te zetten.

 

Suvereto is een klein stadje met nauwelijks meer dan 3000 inwoners met een oppervlakte van net geen 100km². De roots van het middeleeuws stadje situeren zich in de vroege 10de eeuw, hoewel het harmonieus architecturaal karakter al die jaren nagenoeg intact bleef. Het stadje werd indertijd omwald door hoge muren met 8 uitkijktorens. The Rocca, het kasteel, overheerst nog steeds het stadsbeeld, terwijl de Palazzo Communale, het stadhuis, een van de mooiste bouwwerken is van de Italiaanse burgerlijke bouwkunde, stadhuis dat trouwens nog steeds het symbool is van de onafhankelijkheid van het stadje.

 

B&B Suvereto ademt volledig het lokaal gevoel met rijke landerijen, indrukwekkende oliemolens en wijngaarden, de plaatselijke charme uit en werd ondergebracht in een gebouw van 500 jaar oud. Ondanks de grondige renovatie en restauratie, evenals de aanpassing aan de moderne noden, werd het nodige respect opgebracht om de authentieke structuren en materialen maximaal te bewaren. Op deze manier kunnen de gasten van vandaag volop genieten van het doorzicht en de levenskwaliteit van onze voorouders.

 

B&B Suvereto biedt de bezoekers 6 kamers en 3 appartementen, elk van hen is uitgerust met eigen badkamer, lcd tv, wifi, verwarming, airco en heeft een parkeerplaats. Een van de kamers werd specifiek uitgerust om ook personen met een fysieke handicap te logeren en beschikt hiervoor over een eigen lift. Tijdens de zomermaanden kan het ontbijt in de tuin worden genuttigd. Het uitgebreide cultureel aureool van Suvereto en de shopping area van het stadje liggen op wandelafstand.

Hotitems hierbij zijn ongetwijfeld het klooster van S. Franciscus, de Chiasa di S. Giusto en de Chiasa della Madonna di Sopra la Porta, terwijl fijnproevers o.m. kunnen kennismaken met Le Nuvole, een restaurant opgebouwd door Timothy McGee, een rasechter Texaan met Italiaanse voorouders. Verlekkerd op de rasechte Italiaanse keuken, breekt hij met de traditie. Hoewel de regio op vlees en wild is afgestemd serveert hij bij voorkeur visgerechten met dagverse producten uit de Middellandse zee. Zijn smaakpalet in combinatie met seizoensproducten bezorgde hem zelfs een vermelding in de Michelingids.

Wie naast de ontdekking van Suvereto even verder zijn vleugels in Toscane wil uitslaan kan bij Filippo terecht die sinds jaren zijn wijnkennis koppelt aan de organisatie van diverse wijnexcursies, niet alleen in eigen regio waar doorheen alle Italiaanse regio’s. Een parallelle ontdekking dus enerzijds van een droom B&B en anderzijds de kans om een ietsje dieper binnen te dringen in rijke Romeinse tradities en achtergronden.

www.bbsuvereto.it