Beaujolaiswijnen vervoegen ‘Vignobles & Vignerons’

De Beaujolaiswijnen werden vroeger binnen de kring Vignobles & Signatures, vertegenwoordigd door Jean Tête, maar verdwenen de voorbije jaren uit de selectie.

Sinds begin februari maken de Domaines Dominique Piron deel uit van deze belangen- en productiegroep waarvan het aantal leden thans 17 bedraagt. De wijnen Dominique Piron etaleren het dynamisme van de regio die in volle evolutie is en tonen ten overvloede dat de Beaujolaisstreek niet alleen een vluchtige Beaujolais Nouveau aanbiedt, maar vooral dat hier een aantal sterke en tegelijk charmante crus worden weergevonden.

Als 17de lid van Vignobles & Signatures brengen de Domaines Dominique Piron het productiepeil van de groep op 1660ha wijngaarden, een productie van 11.3 miljoen flessen, meer dan 400 werknemers en een zakencijfer van 74 miljoen Euro.

Domaines Dominique Piron steunen op een eeuwenoude familietraditie die maar liefst 14 generaties teruggaat. Het wijnhuis telt ruim 70 ha wijngaarden met ruime aandacht voor de appellatie Morgon, o.a. Côte du Py. De Chénaswijnen, 10 ha,  worden gedeeld met de familie Lameloise, terwijl 2 ha Regnié met een 12-tal vrienden werden opgezet. De wijnen Domaines Piron worden naar een 30-tal landen geëxporteerd en staan borg voor een uitgesproken kwaliteit.

De Gamaydruif is aldus Dominique Piron uitstekend of waardeloos, zonder enige middengradatie. De ondergrond voor dit druivenras is primordiaal, de aanwezigheid van graniet, schist en ijzeroxydatie zorgt voor unieke gestructureerde wijnen boordevol leuke mineralen en subtiele kruiden. De integratie van het domein Julien Révillon, in 2013, 7ha groot en de oude familiale tradities vormt ongetwijfeld een pluspunt voor de exploitatie.

De Domaines Dominique Piron omvatten in totaal 70 ha waarvan 55 in volle exploitatie, deels in huur, deels in eigendom. Het wijnhuis zorgt voor de appellaties Morgon, Brouilly, Chénas, Moulin à Vent, Regnié, Fleurie, Beaujolais blanc, rosé en rouge en Beaujolais villages. www.domaines-prion.fr