Behoefte aan natuur

Een verzameling vakanties in de buitenlucht … Als de afgelopen 12 maanden ons iets hebben geleerd, dan is het wel dat de natuur tonisch is. Meer dan een balsem voor onrustige tijden, biedt het buitenleven een onderbreking van de dagelijkse stedelijke sleur, en een kans om opnieuw in contact te komen met de natuurlijke omgeving. Van een reeks cottages diep in het bos in de Japanse stad Hakone, tot een ouderwetse schuilplaats in de Californische woestijn, suggesties van Design Hotels voor een onderdompeling in enkele van ‘s werelds meest inspirerende natuurlijke omgevingen. www.designhotels.com/a-need-for-nature

Midden in de Incles-vallei van Andorra, een van de meest verborgen hoekjes van Europa, ligt de L’Ovella Negra Mountain Lodge, een rustieke schuilplaats gemaakt van steen, hout en beton. Het afgelegen toevluchtsoord is de ideale toegangspoort tot plaatselijke wandelingen, sneeuwschoenwandelingen en heli-skiën. Het omarmt zijn nabijheid tot de natuur en wordt op smaak gebracht met regelmatige creatieve bijeenkomsten. Een soortgelijk concept heerst in de Zwitserse oostelijke Alpen bij Nira Alpina, een ski-in ski-out woning waar lokale materialen, hout en graniet, een prachtig evenwicht creëren tussen regionale charme en het comfort van het moderne leven. Het hotel heeft balkons en terrassen met uitzicht op een plateau dat bezaaid is met turquoise meren, en is een trekpleister voor natuurliefhebbers, terwijl de meer actieve gasten de 120 kilometer aan lokale skipistes op prijs zullen stellen.

Het Avalon Hotel & Bungalows in Palm Springs, dat de continenten doorkruist, kanaliseert de bloeiperiode van de woestijn uit de Gouden Eeuw met Kelly Wearstler design en mid-eeuwse accenten. Buiten zijn de verzorgde tuinen, hoge palmen en de dreigende woestijn allemaal binnen handbereik, met gratis fietsen voor een nadere verkenning van de omliggende bergen. Het Rabot Hotel van Hotel Chocolat heeft een heel andere sfeer. Het Britse chocolademerk Hotel Chocolat heeft de oudste cacaoboerderij van St Lucia omgetoverd tot een reeks sfeervolle cottages met schuine houten daken en stenen muren. Gevoed door op het landgoed gekweekte kruiden en vruchten, en de exclusieve cacaokeuken van het hotel, worden gasten getrakteerd op uitzicht op de tweelingvulkanen van Soufrière Bay, weelderige groene landschappen en de directe nabijheid van lokale fauna.

De drie Zwitserse eigendommen van de Giardino Group – Giardino Ascona, Giardino Lago en Giardino Mountain – bieden elk een zitplaats op de eerste rij voor het indrukwekkende en gevarieerde landschap. In het ingetogen en toch verwennende toevluchtsoord Giardino Lago aan het Lago Maggiore omlijsten de bergen elke hoek en herinnert het overvloedige groen eraan dat u hier nooit ver van de natuur bent. Het luxe bergresort Giardino Mountain laat het beste zien van de beroemde eigenschappen van Zwitserland, aangevuld met de frisse Alpenlucht en de bossen en meren van de Engadin-vallei. In het zuiden van het land roept Giardino Ascona de aura op van een mediterrane oase met uitgestrekte tuinen, verschillende zitjes in de openlucht en toegang tot een overvloed aan activiteiten, zoals wandelen, varen en paragliden, die de prachtige natuurlijke omgeving integreren als maximaliseren.

Verder naar het noorden ligt Parc Broekhuizen in Utrecht, een 15e-eeuws landgoed (voorheen het Nationaal Instituut voor Natuurbehoud) in een nationaal park waar je tot rust kunt komen in de natuur door te wandelen, paard te rijden en te fietsen. Een koetshuis en stallen, een orangerie en aangelegde tuinen vormen samen een ruimte waar binnen en buiten naadloos in elkaar overgaan. Het is een vergelijkbaar gevoel in het Hakone Retreat före & villa 1/f in Hakone, Japan, waar het 48 kamers tellende hotel letterlijk in het hart van de natuur is ingeplant. Elf cottages, met elkaar verbonden door een pad, hebben openluchtbaden met warmwaterbronnen die uitkijken op een vijver, en worden omarmd door de rustgevende geluiden van de wind, ruisende bomen, stromend water en de vogels in het bos.