Belgen kunnen weer naar de Efteling

Op dinsdag 3 juni, werd door de overheid beslist dat Belgen weer naar het buitenland kunnen reizen vanaf 15 juni. De Efteling, net over de grens bij Breda, juicht deze beslissing toe, in de wetenschap dat het park alle maatregelen heeft getroffen om de veiligheid van haar bezoekers te verzekeren.

De Efteling volgt de richtlijnen van het RIVM (het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de maatregelen van het protocol ‘Veilig Samen Uit’ dat is opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Deze maatregelen worden sinds de heropening van het park op 20 mei toegepast en voortdurend geëvalueerd en waar nodig verbeterd. De Efteling laat een beperkt aantal bezoekers toe, dat vooraf hun bezoek online reserveert. Zo kunnen bezoekers van het park – dat zich uitstrekt over een oppervlakte van meer dan 140 voetbalvelden – veilig genieten van hun dagje uit.

Maatregelen

Om de richtlijnen van het RIVM goed aan te kunnen houden hanteert de Efteling maatregelen op gebied van afstand, hygiëne en duidelijke informatievoorziening.

De Efteling plaatst centrale desinfectiepunten en maakt contactpunten, zoals beugels en deurklinken, extra vaak schoon. Indien nodig, gebruiken medewerkers persoonlijke beschermingsmiddelen. Via duidelijke informatie op borden en schermen en markeringen op de grond wordt gasten duidelijk hoe zij voldoende afstand van elkaar kunnen houden. De medewerkers, die continu getraind worden en gewend zijn om gasten een veilige dag vol mooie herinneringen te bezorgen, helpen hierbij. Het park communiceert alle informatie op de website, ter voorbereiding voor het parkbezoek. Met al deze maatregelen is een dagje uit naar de Efteling nu net zo veilig als voorheen.

Vanaf 20 juni: nieuwe familieachtbaan Max & Moritz

Sinds de start van de bouw in september 2019 is hard gewerkt om de familieachtbaan Max & Moritz snel klaar te krijgen. Vanaf 20 juni is het zover. Dan kunnen bezoekers (vanaf 1 meter) de doldwaze rit met een zeepkist door een Alpenlandschap beleven

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen.