Belgian Owl: een whisky voor de Route du Rhum

Etienne Bouillon, de distilleerder van Belgian Owl, zet zich in voor het project van Morgane en financiert de wedstrijd van de jonge zeilster dankzij de productie van een beperkte reeks van 1 100 flessen naar het beeld van de Route du Rhum.

Onverwacht, anders en dus heel Belgisch… Waarden die verdeeld worden door heel het team van The Owl Distillery hebben van Belgian Owl de beste sponsor gemaakt voor Morgane. De Belgische whisky begeleidt de Bretoense zeilster op de oceaan tot in Guadeloupe. Dus vanaf 4 november en gedurende de hele Route du Rhum 2018, de meest mythische van allemaal. … en het is zo logisch!

Verenigd voor de planeet drukken Morgane Ursault Poupon en de single malt whisky Belgian Owl hun respect voor het milieu uit aan de hand van dit project. Morgane heeft van haar kant UP Sailing opgericht, een project waarvoor ze vaart en concrete acties realiseert om te sensibiliseren voor de bescherming van de planeet. Belgian Owl van haar kant produceert een whisky met het grootste respect voor het milieu.

Belgian Owl sponsort de race dankzij de productie van een beperkte oplage van 1.100 flessen naar het beeld van de Route du Rhum, die wordt verkocht via crowdfunding. Water is het element dat ons verenigt. Morgane, wat « komt van de zee », betekent, vibreert dankzij haar. Belgian Owl, « de Belgische uil », put haar puur water uit de eigenlijke site van de distilleerderij om een uitmuntende whisky te creëren. Morgane gaat te water op 4 november op de Route du Rhum. Dankzij schenkingen van haar fans en van fans van de Belgische whisky, brengt ze de gemeenschappelijke boodschap « Verenigd voor de planeet » tot aan de overkant van de oceaan.

Twee speciale edities om de race te ondersteunen : De eerste reeks omvat 1.000 flessen en de tweede een exclusieve editie van 100 genummerde en getekende flessen. Morgane is gepassioneerd door de zee en wil een sterke boodschap delen. De twee edities verwijzen naar het beeld van de zee. De fondsen die zijn bekomen door de verkoop van de 1.100 flessen zijn voorbehouden aan Morgane in de vorm van sponsoring. Hoe meer de campagne een succes wordt, hoe beter Morgane haar droom kan financieren.

Het engagement voor de planeet. : Morgane zet zich in om zo veel mogelijk gebruik te maken van zonnepanelen op de boot; uitsluitend bio voeding te eten; alleen maar ecologische producten te gebruiken voor het onderhoud van de boot; niets in de zee te gooien tijdens de race; sensibiliseren tijdens toekomstige conferenties op de marine ecologie; samenwerken met verantwoorde partners aan de ecologische transitie.

Deze crowdfunding krijgt haar betekenis in het wederzijds engagement voor een betere toekomst. Naast financiële hulp is deze campagne een uitstekend middel om samen te komen rond de race en haar engagement voor het milieu te ondersteunen. De crowdfunding vormt ook een unieke tool om voorafbestellingen te plaatsen, zelfs alvorens hun productie, van onze exclusieve Belgian Owl flessen die naar aanleiding van de Route du Rhum zijn geproduceerd en Morgane zullen begeleiden.

In deze context is crowdfunding de meest ge-engageerde weg om het doel van de financiering te bereiken van de productie aan de hand van drie schijven. Morgane heeft al haar boot en een groot zeil. Maar dat volstaan niet. De bijdragen dienen voor: 1e schijf: 20.000 € : De inschrijving voor de wedstrijd, speciale voeding, uitrusting van mantel en laarzen, technische apparatuur, reddingsboeien, reddingsvesten, Alsook een deel van de financiering van de communicatiecampagne van het project « Verenigd voor de planeet » . 2e schijf: 35.000 € De drie voorste zeilen (Spi, Génois, Solent, Trinquette). Apparaten om hoeken van zeilen te regelen en rechtop te zetten. 3e schijf: 65.000 € Elektronica: het navigatiesysteem, computerprogramma’s (om de snelheid te regelen, de richting van de wind en haar kracht), de module voor de routebepaling van het weerbericht, de kosten van de satellietverbinding en de verzekering. Alsook de financiering van de terugreis van de boot tot in Frankrijk na de wedstrijd.

Indien de ingezamelde middelen het doelbedrag van 65.000 € overstijgen, ondersteunt The Owl Distillery Morgane bij haar volgende wedstrijd, de Vendée Globe in 2024. Bovendien zal het hele team van de distilleerderij een dag wijden om een concrete actie voor het milieu te ondernemen en zal iedereen helpen bij die actie. De keuze is nog niet gemaakt…alle ideeën zijn welkom!

Editie Course du Rhum : The Owl Distillery lanceert een speciale editie van 1.000 flessen die we de « Course du Rhum – verenigd voor de planeet » werd genoemd. De whisky die we voorstellen is de belangrijkste whisky van de distilleerderij en die het best de degustatie van onze terroir vertegenwoordigt: op delicate wijze fruitig en plantaardig. De whisky wordt geconditioneerd in flessen van 50cl, met 46% vol. en is versierd met een zeer mooi etiket dat voor de gelegenheid werd ontworpen.

Exclusieve editie Course du Rhum : Naast de 1.000 flessen voorzien we een editie van 100 flessen die met de hand zijn getekend door de stichter en meester distilleerder Etienne Bouillon. In tegenstelling tot de 1.000 flessen die eerder werden vermeld, zijn deze uniek en genummerd van 1 tot 100.

Bezoek aan de distilleerderij met degustatie

Het bezoek aan The Owl Distillery houdt een ware ontdekking in. Bereid u voor: we nemen u eerst mee naar de velden waar we u de bijzonderheid van onze terroir uitleggen. Vervolgens kan u de verschillende fabricatiestappen van onze single malt whisky ontdekken. We ronden ons bezoek af met een dubbele degustatie van het niet verouderde distillaat (Belgian Owl Origine), alsook van de single malt whisky (Belgian Owl Identité). Al uw zintuigen worden geprikkeld!

Confertie Un océan, un bateau, un marin

Michel Lebrun zeilt al 30 jaar. Aan boord van de « Kriter V » of de « Pen Duick III » heeft Michel verschillende landen en archipels ontdekt… de Antillen, Patagonië, Chili, Canada, Noorwegen, de Atlantische kust, de Middellandse Zee, enz. Tijdens de conferentie onthullen Morgane en Michel de geheimen van hun boottocht. Deze privé conferentie vindt plaats in mei/juni 2019, in aanwezigheid van Morgane Ursault Poupon en Michel Lebrun (provincie Luik, datum en plaats nog te bepalen).

Technisch bezoek aan de zeilboot

Misschien heeft u al eens de kans gehad een zeilboot te bezoeken. Het is sympathiek en comfortabel. We stellen u iets anders voor. Een bezoek aan een raceboot. Tijdens een privé bezoek legt Morgane u uit hoe alles in zijn werk gaat. U leert hoe men leeft op een raceboot, hoe men er eet en slaapt, het weer voorziet. U ontdekt een volledig nieuw universum.

Met een zeilboot de zee op

Interessant, zo’n technisch bezoek! Indien het vorige voorstel u zin heeft gegeven, hebben we een nog intensere ervaring: een boottocht van 3 uur op de Noordzee met een Class 40! In plaats van zich de sensatie in te beelden van een raceboot, kan u ze beleven: een zeilboot in actie, de snelheid ondergaan en het moeilijke leven van een zeiler. Prioriteit aan techniek en niet aan het comfort. Deze trip is helemaal anders dan eerdere ervaringen (vertrek aan de haven van Oostende – mei-juni 2019 datum vast te leggen).

Privé gebruik van de distilleerderij

The Owl Distillery stelt haar bezoekerscentrum ter beschikking voor evenementen, of het nu professioneel is of privé. Men kan de distilleerderij ontdekken met een exclusief bezoek aan het rijpingsdepot – uitzonderlijk geopend aangezien er iemand van de dienst douane en accijnzen bij moet zijn. Toch is er voldoende ruimte om uw evenement in alle intimiteit te organiseren.