België – Frankrijk: de culinaire uitdaging van de zomer bij Belambra

In juni en juli gaan België en Frankrijk de strijd aan achter de fornuizen. Belambra stelt kooklessen voor aan de zijde van Gaëtan Collin, The Avenue by Barsey; Alan Geaam (AG Les Halles) en Benoît Gauthier (Le Grand Pan). Een Frans-Belgisch trio dat garant staat voor een topervaring. De keukenslag gaat door in de Club Belambra ‘Pineto’ van Borgo en het is de bedoeling om de barbecue- en planchettagerechten te overgieten met een Belgische of Franse saus en tegelijk met producten van de Corsicaanse terroir te koken.

« BON APPETITU* ! » LOKAAL KOKEN IS DE TREND – * SMAKELIJK IN HET CORSICAANS

Een gemeenschappelijke uitdaging die de 3 chefs verenigt: de natuurlijke zomerse producten van Corsica gebruiken in hun workshops en de smaak van de streek oproepen: gulzig, genereus en creatief. De workshops zullen veel aandacht schenken aan vis en vlees van de markt, stoofpotjes met groenten, brochettes en desserts met citrusfruit die genoeg prikkelende accenten zullen aanbrengen om de scores gelijk te brengen.

OP HET PROGRAMMA: TIPS EN KNEPEN VAN DE CHEFS! De workshops worden verschillende keren per week in open lucht georganiseerd en duren tussen de 2 en 3 uren per sessie met als werkinstrumenten: planchas en barbecues, twee elementen die onlosmakelijk met de zomer verbonden zijn. Elke chef bereidt een volledig menu dat gemakkelijk thuis te realiseren is met de goede raad en tips die meegegeven worden. De deelnemers verleiden en hun geheimen toevertrouwen, zo scoren ze punten. De week van 02 tot 09 juli: Workshop met Chef Gaetan Collin « The Avenue by Barsey », de week van 11 tot 16 juli: Workshop met Chef Benoît Gauthier « Le Grand Pan » en de week van 23 tot 29 juli: Workshop met Chef Alan Geaam « AG Les Halles »

PINETO, EEN CORSICAANSE OASE

Een verblijf voor foodies om Corsica tot in het bord te ontdekken. Dankzij de uitzonderlijke ligging van de Club “Pineto” zijn alle wonderen van het “eiland van de schoonheid” binnen handbereik. Het domein van 18 hectaren met een uitgebreide palmentuin ligt aan de Middellandse Zee aan de Marana lagune. De ideale plek om met vrienden of familie te ontspannen met een directe toegang tot het strand. Dit jaar is het: allen daarheen!

De Belgische Chef Gaetan Colin : Gaetan Colin is een Belgische meester-kok en discipel van Escoffier. Hij heeft zijn sporen vooral verdiend in bekende huizen in België en Guadeloupe. In 2004 opent hij restaurant Jaloa dat een 16/20 score krijgt in Gault&Millau en een ster van Michelin. Daarna opent hij 2 andere brasseries. Hij onderscheidt zich ook als beste Europese chef in de S.Pellegrino Cooking Cup te Venetië en wordt finalist in de prestigieuze Bocuse d’Or in Lyon. Vandaag beheert hij het restaurant The Avenue van het Hotel Barsey by Warwick in Brussel evenals Le Richmond, een elegant gastenverblijf te Godinne. In Kraainem, in de Brusselse Rand, heeft hij samen met zijn broer Maxime, Jonge Chef van het Jaar in de laatste Gault&Millau Belux, “Maxime Colin” geopend, een nieuw gastronomisch restaurant. Vorig jaar (mei 2015) won Gaetan het programma “L’Addition s’il vous plait” op TF1. www.maximecolin.be / www.the-avenue.be / www.lerichmond.be

 

De Franse Chef Alan Geaam : Chef Alan Geaam staat aan het hoofd van de restaurants Auberge Nicolas Flamel, AG te Saint-Germain-des-Prés en de AG Les Halles en wordt erkend voor zijn originele, subtiele en genereuze keuken. De pers noemt hem de alchimist van de smaken. Hij is een man die zich graag laat beïnvloeden, gepassioneerd is en heel overtuigd. Op 6 jaar maakt hij zijn eerste baguette en ontdekt zo intuïtief het symbool van de Franse gastronomie. Na op verschillende plaatsen als chef aan de slag geweest te zijn, begint hij in 2007 voor eigen rekening en neemt de Auberge Nicolas Flamel over. Al snel kijkt hij verder en zijn professionele ambitie brengt hem tot de opening van de AG te Sint-Germain-des-Prés. Door zijn initialen te gebruiken wil hij zich de plaats als kok toe-eigenen in de wijk die in zijn ogen het hart van Parijs is. Alain Geaam brengt een Franse keuken, gulzig en genereus met respect voor de seizoenen. Met AG Les Halles, zijn nieuwe restaurant, volgt de chef dezelfde weg: “Ik heb mij een hedendaagse en warme plek ingebeeld waar iedereen eenvoudigweg de liefde voor de goede keuken kan voelen.” www.alangeaam.fr / www.ag-restaurant.fr/les-halles / ag-restaurant.fr/st-germain

De Franse Chef Benoît Gauthier : Niets leek Benoît Gauthier voor te bestemmen voor de keuken. Als jongeman leek bij eerder in de sporen van zijn ouders te treden en slager te worden. Het draaide anders uit. Hij volgt de “klassieke” studies in een hotelschool en kan aan de slag bij een aantal sterrenrestaurants en hun grote chefs. Als souschef van Etchebest bij Troquet krijgt hij een voorstel om zich te associëren. Christian had heel wat goede raad te geven en de wil om een nieuwe generatie jonge chefs te lanceren en Benoît vroeg niet beter dan zich te laten aanmoedigen. In mei 2007 besluit hij zich in het 15de arrondissement te installeren met zijn restaurant “Le Grand Pan” en er de keukengeluiden te laten weerklinken in een wijk die vooral de rustige melodieën van Georges Brassens gewend is. Gepassioneerd door het koken en trots op zijn afkomst uit het Zuidwesten zal Benoît al snel iedereen overtuigen van zijn kwaliteiten als chef. www.legrandpan.fr/le-restaurant/benoit-gauthier

 

INFORMATIE EN RESERVATIES : 00800 2007 2008 ou www.brand.belambra.be/nl

Belambra is n° 1 van de vakantieclubs in Frankrijk met 58 clubs op uitzonderlijke sites die zo goed als allemaal volledig gerenoveerd zijn.

« Comme par magie, tout est là » : – A la carte : vol pension, half pension of in huur.  De Clubs de Léo : kinderen vanaf 3 maand tot 17 jaar worden omkaderd door een ploeg professionelen, de hele dag of voor even.  Animaties voor alle leeftijden tijdens de dag en ’s avonds, een kwaliteitsrestaurant geschikt voor elke leeftijd. « Belambra Club Selection » is het label dat gegeven wordt aan de top van het Belambra concept.

HTTP://WWW.BELAMBRA.FR/CLUB-BORGO-PINETO/ETE