Belgisch techbedrijf lanceert innovatieve ‘viruslkiller’

‘Gadgeon Air’ optimaliseert én bewaakt luchtkwaliteit. Techbedrijf Gadgeon Europe uit Aartselaar brengt het revolutionaire product ‘Gadgeon Air’ op de markt. Deze slimme technologie met CO2-sensoren stuurt informatie over de luchtkwaliteit in publieke – en vergaderruimtes rechtstreeks naar de gebouwbeheerders en iedereen die zich in het pand bevindt. Detecteert het systeem schadelijke micro-organismen in de lucht, dan worden deze vervolgens bestreden. Gadgeon Air biedt zo een oplossing voor de luchtkwaliteitspreventie en -behandeling in o.a. scholen, rusthuizen en bedrijven.

Schone lucht voor iedereen door Smart Tech

Naast social distancing, mondmaskers en het respecteren van limieten van kamerdichtheid, spelen CO2-sensoren vandaag al een belangrijke rol bij het verminderen van virusverspreiding. Gadgeon Air gaat een stap verder. In de eerste plaats is het een slim draadloos platform of luchtmonitor – met CO2-, temperatuur – en vochtigheid meetsensoren – die de luchtkwaliteit bewaakt en rapporteert aan de gebouwbeheerders. Bij het overschrijden van de waarden krijgen niet alleen zij hiervan een alert op de smartphone, maar ook iedereen die aanwezig is in dezelfde ‘high risk’ ruimte. In de tweede plaats is Gadgeon Air een ‘viruskiller’. Elk toestel kan uitgebreid worden met een desinfectie toestel dat 99,9999% van de bacteriën uit de lucht haalt en schadelijke virussen doodt via ultravioletbestrijding, een technologie die we vandaag kennen in operatiekwartieren van ziekenhuizen.

Internet of Things

Gadgeon Air onderscheidt zich door de oplossingen die het aanbiedt via zeer specifieke monitoringdashboards en sensortechnologie, gebaseerd op LoRa, een open Internet of Things (IoT) platform. Dit maakt Gadgeon Air uniek voor Smart Buildings. Bovendien kunnen de toestellen door deze wireless smart technologie aangestuurd worden tot +350 m van de centrale unit.

Eenvoudige en betaalbare oplossing

“Gadgeon Air is een eenvoudige en betaalbare oplossing voor luchtkwaliteitspreventie en -behandeling in scholen, rusthuizen, vergaderruimtes, kleedkamers en andere publieke ruimtes met of zonder ventilatie”, licht sales manager Willem Geeroms van Gadgeon Europe toe. “Het vermindert niet alleen de overdrachtsrisico’s van virussen in publieke ruimtes, maar beschermt ook de veiligheid van anderen”, aldus Geeroms.

Gadgeon Air wordt aangeboden in een huurformule die zowel installatie als onderhoud omvat. Een voorinvestering is dan ook niet nodig.