Belgische biercultuur erkend als Immaterieel Cultureel erfgoed door Unesco

Oproep aan elke Belg om mee te vieren op 19 mei. Op 30 november 2016 werd de Belgische biercultuur officieel tot Immaterieel Cultureel Erfgoed uitgeroepen door UNESCO. Op vrijdag 19 mei wordt het bijhorend certificaat overhandigd in Brussel. ‘Fier op ons bier’, gedragen door de Belgische Brouwers en VLAM, roept elke Belg op om die feestelijke dag mee te vieren.

De officiële overhandiging van het certificaat van UNESCO vindt plaats in het stadhuis in Brussel op 19 mei om 17.30u. De Belgische biercultuur is dan onomstotelijk Immaterieel Cultureel Erfgoed!

Alle Belgen vieren mee!

De Belgische Brouwers en VLAM kondigen die feestdag voor ons bier aan via een advertentie in de nationale kranten. Daarbij doen ze een warme oproep aan alle Belgen, zelfs de koning,  om op 19 mei hun fierheid te tonen.

Via de Facebookpagina Fier op ons Bier kan je ook een biervlag (de Belgische driekleur met ‘Fier op ons bier’) winnen om ze daarna trots te hijsen. De biervlag is ook te downloaden als print of om te gebruiken op sociale media op www.fieroponsbier.be

Gebruik de biervlag als profielfoto van je Facebookpagina, maak kwistig gebruik van #fieroponsbier in je berichten en deel de posts van Fier op ons Bier met je vrienden. Volg de voorbereiding van de feestdag en het verloop ervan op de Facebookpagina van Fier op ons Bier.

En tot slot: toost mee op de plechtige overhandiging van het UNESCO-certificaat op 19 mei en deel je toost op sociale media met #fieroponsbier.

De horeca viert mee!

Uiteraard is onze Belgische horeca supertrots op de erkenning en vieren horecazaken over heel het land mee op 19 mei. Dankzij de samenwerking met Horeca Vlaanderen, HoReCa Wallonië en Horeca Brussel werden er feestpakketten verspreid naar de horeca met oa een biercultuurcertificaat, de biervlag en kleiner promotiemateriaal.

www.fieroponsbier.be